Connect with us

Xiaomi scade putin, Samsung continua sa creasca, Apple urca – Asa am putea descrie in numai cateva cuvinte aceste date, unele venite din partea companiei Canalys. Un alt amanunt interesant este legat de scaderea livrarilor de smartphone-uri la nivel mondial, minus 9% anul acesta.

Cererea de telefoane noi a inceput sa cunoasca un regres ca urmare a incertitudinilor geopolitice actuale. Inflatie, razboi, scaderea puterii de cumparare, grija zilei de maine, salarii mai mici, asta se intampla cam peste tot in lume. Si marile companii incep sa resimta aceste neplaceri.

vanzari telefoane

Samsung a ocupat primul loc cu o cota de piata de 21%, telefoanele accesibile din seria “Galaxy A” fiind cele care au ajutat compania. Apple a ajuns pe locul al doilea, cu o cota de 17%, iPhone 13 fiind un model popular care se vinde bine chiar si anul acesta. 

Xiaomi scade putin, Samsung continua sa creasca, Apple urca

In schimb, cei 3 mari producatori din China (Xiaomi, OPPO si Vivo) sunt cei care au simtit un usor declin in comparatie cu anul trecut. Au cote de piata de 14%, 10% si 9%. Nu stim aici daca cei ce au facut acest studiu au luat in calcul inclusiv Redmi si Poco, aceste branduri au in portofoliu modele de telefoane mai accesibile, unele care pot face concurenta seriei “Galaxy A” de la Samsung. Vanzarile OnePlus au fost incluse in OPPO. 

Xiaomi scade putin, Samsung continua sa creasca, Apple urca

„Vanzatorii au fost forțați sa-și revizuiasca tacticile în trimestrul al doilea, pe masura ce perspectivele pentru piața smartphone-urilor au devenit mai precaute”, a declarat Runar Bjørhovde, analist Canalys. „Schimbarile economice, cererea lenta și acumularea stocurilor au facut ca furnizorii sa-și reevalueze rapid strategiile de portofoliu pentru restul anului 2022. 

Canalys este o companie de analiza independenta care doreste sa ghideze clienții asupra viitorului industriei tehnologiei și sa gandeasca dincolo de modelele de afaceri din trecut, ofera inclusiv date trimestriale privind cotele de piata. Ar fi super interesant ca cineva sa ne povesteasca si despre ceea ce se intampla in Romania, momentan nu exista date legate de vanzarile de la noi din tara. 

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!