Acasă Stiri despre telefoane

Xiaomi CyberDog este cel mai destept caine din lume

0

Xiaomi CyberDog este cel mai destept caine din lume, o demonstratie de forta din partea producatorului. A fost prezentat in India si va fi expus in magazinele din Delhi, Mumbai, Bangalore, Chennai, Kolkata sau Ahmedabad. Inca nu se stie daca va fi produs si comercializat la scara larga.

Produsul costa pana la 7600 euro in cadrul oferei gasite pe aliexpress.com. Dar nu este vandut chiar de catre Xiaomi, poate si de aici acest pret foarte mare.

Xiaomi CyberDog

Dar asa cum spuneam, este o demonstratie de forta si nu trebuie confundat cu o jucarie. Dispozitivul are integrat computerul Nvidia Jetson Xavier NX AI si stocare SSD de 128GB. CyberDog se poate adapta cu ușurinta diferitelor forme de relief, dotat cu 11 senzori de inalta precizie (camere, GPS, senzori ultrasonici, etc.) ce sunt capabili sa ofere un feedback instantaneu pentru ghidarea miscarilor.

Sistemul NVIDIA Jetson Xavier NX, un supercomputer AI pentru sisteme Embedded și Edge care include 384 de nuclee CUDA, 48 de nuclee tensor, un procesor Carmel ARM calibrat cu servomotoare dezvoltate de Xiaomi, toate acestea ofera robotului CyberDog viteza, agilitate si o gama larga si variata de miscari.

Xiaomi CyberDog este capabil sa scaneze in timp real zona in care se afla, poate crea harți de navigare, este capabil sa ocoleasca obstacolele si chiar sa-si conceapa destinatii. Utilizatorul il poate controla prin diferite metode, de la aplicatia pentru telefonul mobil si telecomanda, pana la comenzi vocale, asa cum procedam cu un catel adevarat (viteza de deplasare, 3.2 m/s.).

Producatorul ne spune ca putem apela la el pentru diverse situatii, probabil este perfect si pentru persoanele cu anumite dizabilitati. Vestea buna vine si dinspre platforma folosita, una de tip open-source. Mai exact, prin intermediul celor 3 porturi USB, Xiaomi CyberDog poate fi personalizat de catre dezvoltatori si pot fi adaugate accesorii suplimentare. Este un produs cu adevarat inovator, poate o demonstratie de forta venita de la Xiaomi. Jucaria viitorului, sau animalul de companie suprem?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.