Connect with us

Stiri despre telefoane

YouTube si AdBlock: platforma a fost data in judecata un Europa

Published

on

Aflam si o veste surprinzatoare astazi, putem spune ca este ceva la care chiar nu ne-am fi asteptat. Astfel, YouTube a fost actionat in instanta in Europa, pe motiv ca metoda lor de a identifica extensiile de tip ad-block ar putea incalca reglementarile europene in materie de protectie a datelor. 

Sa vedem si cum se va termina toata aceasta actiune si pana atunci, sa aflam mai exact despre ce este vorba.

Personajul principal este Alexander Hanff, expert in securitate cibernetica si consultant in legislaţia europeana privind protecţia datelor. El afirma ca YouTube foloseste un script ce solicita informatii de la browser, insa o face fara sa atentioneze utilizatorul. Desigur, se refera la acele extensii ce ar bloca reclamele. Declaratiile acestuia:

Advertisement

YouTube si AdBlock: platforma a fost data in judecata un Europa

“Am ales sa merg pe calea plângerii penale, deoarece, din punct de vedere istoric, autoritatile din UE au fost absolut groaznice in a pune in aplicarea directivelor ePrivacy, privind confidentialitatea electronica și vreau sa spun foarte rau, as argumenta chiar neglijent”.

“Cred ca noul script YouTube este un program spyware, o tehnologie de supraveghere, deoarece este introdus acolo fara stirea mea sau autorizarea pe dispozitivul meu cu scopul de a-mi intercepta și monitoriza comportamentul si nu conteaza daca reclamele se incarca sau nu in browser sau sunt blocate de o extensie AdBlock.”

Acum, trebuie sa asteptam sa vedem ce se va intampla in perioada urmatoare, probabil ca deznodamantul nu il vom afla curand si sincer sa fiu, nu cred ca ar avea sanse de castig in fata celor de la Google. Pana atunci, se pare ca singura optiune ar fi utilizarea aplicatiei YouTube Premium sau cea free, dar care implica vizualizarea reclamelor in continut.

Advertisement

Ne place sau nu, cred ca trebuie sa recunoastem ca ar trebui sa acceptam regulile platformelor si nu sa le ocolim.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des