Connect with us

Stiri despre telefoane

Review Overmax Qualcore 7021 3G

Published

on

Review Overmax Qualcore 7021 3G – Este prima tableta cu conectivitate dual SIM 3G pe care o testez si este o tableta destul de interesanta deoarece nu multe dispozitive de acest gen se pot mandri cu conectivitate de tip dual SIM mai ales ca in acest caz vorbim despre o tableta de buget. Conform celor de la Overmax, tableta Qualcore 7021 3G va intra si in oferta magazinelor online de la noi din tara la mijlocul acestei luni (iulie 2015) la un pret de aproximatv 400 de lei. 400 de lei inseamna destul de putin pentru o tableta si tocmai din acest caz nu avem mari asteptari de la acest produs, fiind o tableta de buget ce se adreseaza in special celor ce iau pentru mrima data contact cu o tableta Android, celor cu un buget minim sau celor mici.

20150623_131101

Nu trebuie sa va asteptati sa ruleze cele mai noi titluri de jocuri disponibile pe platforma Android sau sa faceti cu ea diverse activitati solicitante deoarece probabill nu va reusi. Este insa excelenta pentry Youtube (ruleaza si Youtube HD) multimedia in general, retele de socializare, jocuri usoare sau o puteti folosi pe post de telefon si puteti introduce chiar 2 cartele inauntru, in sloturile dedicate.

Overmax Qualcore 7021 3G asa cum era de asteptat, are si parti bune dar si parti mai putin bune, aspecte pe care le voi comenta in cele ce urmeaza. Pentru inceput, iata specificatiile sale complete.

Advertisement

sdrt

display

Toate bune si frumoase aici pana la tipul panoului de 7″ folosit. Este din pacate un TFT ce nu are unghiuri foarte mari de vizualizare ca in cazul unui panou IPS si trebuie sa te uiti direct inspre ecran si fara sa-l inclini mult deoarece in acest caz nu vei fi foarte multumit. Cam asta am sa-i reprosez ecranului si poate faptul ca nu este un OGS dar la pretul tabletei putem ierta acest aspect.

20150623_132721

Dar vin si partile bune la capitolul display: Luminozitate chiar foarte buna, rezolutie destul de mare pentru o tableta de buget (1024 x 600 px la 7″ si 160 dpi) si raspuns la atingere promt si fara probleme. Asa cum am spus anterior, luminozitatea este foarte buna dar plaja luminozitate minima-maxima putea fi mai mare deoarece atunci cand o setezi la minim nivelul de luminozitate nu scade prea mult, aspect ce poate deveni deranjant noaptea. O bila alba primeste si pentru ca este capabila sa redea continut HD online:

Screenshot_2015-06-29-12-22-25

Ca o concluzie la acest capitol as spune ca tableta este dotata cu un ecran ok, luminos ce raspunde bine la atingeri, rezolutie multumitoare dar tehnologie TFT, motiv pentru care merita nota 9. cu siguranta primea un 10 deca venea cu un IPS dar la 400 de lei nu putem avea mari pretentii.

Advertisement

per

20150623_132110

Procesor MediaTek MTK 8132C dual core/32bit/ la 1.3 GHz, 1GB RAM, 8GB stocare interna si procesor grafic de tip Mali 400 MP. Nici nu se putea cred mai mult pentru 400 de lei si pot spune ca este suficient pentru activitatile pe care le-am enumerat la inceputul acestui review. Tableta ruleaza un Android 4.4 KitKat cu o interfata clasica, necustomizata Overmax decat prin cateva imagini de fundal si cateva aplicati preinstalate, aplicatii inutile in Romania deoarece mai toate te trimit pe diverse siteuri din Polonia, tara de origini Overmax.

Dar avem totusi un antivirus preinstalat si un navigator GPS, Aponia pe numele sau. In rest, aplicatiile clasice si tipice Android, un player video, Google Play si o suita office. 

In AnTuTu a obtinut un scor de 12826 puncte iar in testul ce masoara performantele placii grafice, NenaMark 2 a scos fix 41 fps.

Advertisement

Am conectat fara probleme tableta in reteaua Digi Mobil 3G si navigarea pe internet in aceste conditii se desfasoara decent, in functie si de puterea semnalului GSM, In retelele WiFi nu am intampinat probleme, am reusit sa ating o viteza de download de 29.59 Mbps:

Iata cum arata si interfata sistemului de operare si aplicatiile preinstalate pe tableta Overmax Qualcore 7021 3G:

Prea multe nu ar mai fi de spus la acest capitol deoarece aceatsa tableta nu exceleaza la vreun capitol si este strict recomandata asa cum am mai spus pentru activitati multimedia (filme, poze, Facebook, Youtube) activitati pe care le indeplineste cu succes.

Advertisement

camera

20150623_130838

Nici la acest capitol nu sunt multe de spus deoarece camera tabletei Qualcore 7021 3G este la posturi mai mult pentru a mai bifa un punct pe lista specificatiilor tehnice. Vorbim totusi despre 2 camere foto, cea principala de 2 MP si cea frontala speciala pentru apeluri video de 0.3MP. Pozee capturate cu camera principala sunt de slaba calitate si am atasat numai o poza pentru a vedea despre ce este vorba. Nu este un capitol totusi important in cazul unei tablete cu Android de buget, in general cam toate tabletele sufera la acest capitol. Poza de mai jos este capturata in conditii de luminozitate excelenta, setarile pe automat si fara zoom.

IMG_20150629_122118

Daca va intrebati cum arata interfata camerei foto, iata raspunsul:

20150623_130925

Difuzorul tabletei este amplasat pe partea din spate dar nu ofera un sunet foarte tare, in schimb se aude destul de clar iar bateria de 2500 mAh este destul de ok avand in vedere ca tableta nu dispune de componente ce consuma mult curent. Reuseste sa duca la bun sfarsit o zi intreaga daca este supusa la utilizare medie.

Advertisement

concluzie

20150623_132713

Pentru 400 de lei, tableta Overmax Qualcore 7021 3G primeste nota 9 si o recomand celor putini pretentiosi cu astfel de dispozitive multimedia, celor ce nu doresc sa se joace cele mai la mode jocuri sau cele cu grafica extrema, pentru cei mici, sau pentru cei ce cauta o tableta de zi cu zi pentru Facebook, ceva internet, Youtube sau vizionarea de filme. La puncte pro as aminti ecranul luminos, constructia destul de solida, necosmetizarea interfetei de utilizator, conectivitatea 3G dual SIM, GPS, OTG si faptul ca ruleaza destul de bine, fara lag. La puncte negative as enumera ecranul cu tehnologie TFT, difuzorul ce nu se aude foarte tare si camera foto ce putea fi o idee putin mai buna.

Facebook, Youtube, filme si jocuri nepretentioase? Overmax Qualcore 7021 3G poate indeplini aceste activitati fara probleme.

 

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171