Connect with us

Stiri despre telefoane

Xiaomi SU7 apare în Romania și are autonomie mare: prețuri

Published

on

Xiaomi SU7 este prima mașină complet electrică a gigantului cu sediul în China, dar iată că ea apare și pe site-ul oficial din România.

Vedem acolo multe specificații tehnice și alte informații utile, însă fără preț pentru țara noastră. Dar chiar și așa, tot cunoaștem niște prețuri pentru cele 3 modele lansate, însă cred că pentru Europa ele vor fi ceva mai mari.

Există alte surse care indică posibilitatea unei așteptări prelungite pentru livrare, chiar și de câteva luni, un scenariu obișnuit și în cazul altor modele auto, nimic de speriat.

Advertisement
xiaomi su7

xiaomi su7

Despre prețurile Xiaomi SU7, nu avem detalii specifice pentru România, însă știm că sunt disponibile trei variante:

  • Xiaomi SU7: aproximativ 28.000 de euro (prezent pe site-ul local)
  • Xiaomi SU7 Pro: aproximativ 31.950 de euro
  • Xiaomi SU7 Max: aproximativ 39.000 de euro

Mai aflăm că mașina are performanțe bune, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,28 secunde și o autonomie de până la 668 km, motorul dezvoltă 299 CP și un cuplu maxim de 400 Nm.

su7 tractiune puntea spate

su7 tractiune puntea spate

Viteza maximă este de 210 km/h, iar distanța de frânare de la 100 la 0 km/h este de 35,5 metri. Xiaomi a integrat trei tehnologii de vârf: BEV adaptiv, Road-Mapping Foundational Model și Super-Res Occupancy Network.

BEV adaptiv utilizează algoritmi preciși de percepție în diverse condiții, cu o rază de recunoaștere între 5 și 250 de metri.

Road-Mapping Foundational Model îmbunătățește detectarea condițiilor rutiere și permite ajustarea inteligentă a traiectoriilor fără hărți preexistente.

su7 interior

su7 interior

Super-Res Occupancy Network permite recunoașterea diverselor categorii de obstacole.

Sistemul de operare este HyperOS (am auzit de el și în cazul telefoanelor Xiaomi), oferind funcții inteligente precum accesul la multimedia online, transferul ecranului de pe telefon și reglajul scaunelor.

Advertisement

Xiaomi SU7 vine cu o pompă de căldură și un sistem de recuperare a energiei în timpul frânării, jantele sunt disponibile în două dimensiuni, R19 și R20, poate atinge o viteză maximă de 210 km/h, fiind propulsat de un motor de 220 kW (299 CP).

Bateria este de tip LFP, cu opțiuni de încărcare rapidă prin sistemele DC CCS și AC tip 2. Dimensiunile mașinii includ o înălțime de 1455 mm, lungime de 4997 mm, lățime de 1963 mm și o greutate totală de 1980 kg.

Alte dotări includ un sistem de siguranță extins, care cuprinde airbaguri frontale, laterale, posterioare și pentru cap, senzori atât în partea frontală, cât și în cea posterioară.

Advertisement

Cameră 360, cameră pentru mersul înapoi și sistem automat de asistență la parcare, Xiaomi SU7 este echipat și cu un acoperiș solar panoramic din sticlă. Așteptăm să o vedem pe străzile din România. Este deja prezentă pe site-ul importatorului oficial din țara noastră.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des