Connect with us

Stiri despre telefoane

Telefoanele care emit cele mai mari radiatii SAR in 2019

Published

on

Telefoanele care emit cele mai mari radiatii SAR – Statista este publicata de o platforma destul de mare, cu sedii in mai multe tari si cu peste 500 de angajati. Printre altele, cei de la statista.com se ocupa cu servicii de cercetare si analiza. Astfel, au testat cateva dintre telefoanele mobile populare si au alcatuit un top.

Un top negativ, este vorba despre terminalele mobile cu cea mai mare emisie de radiatii, se refera la valoarea SAR. SAR (rata absorbţiei specifice de energie ) reprezinta cantitatea de energie corespunzatoare undei de radiofrecvenţa absorbita de corpul uman în timpul folosirii telefonului mobil, valoarea limita admisa a SAR fiind de 2W/kg.

Cu cat valoare SAR emisa de catre telefon este mai mica, cu atat radierea la care este supus corpul uman este mai scazuta. Radiatia emisa de telefoanele mobile poate interfera cu unele cardiostimulatoare, pot aparea alterari sau distrugeri la nivelul ADN-ului, afecteaza buna functionare a celulelor si ma oresc aici dar ar mai fi multe de spus la acest capitol.

Advertisement

Principalele simptome ce pot aparea din cauza radiatiei emise de catre telefonul mobil:

– oboseala, dureri de cap, usturimi ale pielii, senzatia de cald in jurul urechii, etc.

Topul a fost publicat in data de 4.02.2019, putem spune ca este de actualitate. Nu stim insa cate modele au fost analizate, mai exact spus, daca au testat toate telefoanele produse de companiile ce apar in subsolul tabelului. Cert este ca printre “castigatori”, se remarca cei de la OnePlus si Xiaomi, spunem castigatori in senzul negativ de data aceasta.

Advertisement

Cele mai mari radiatii SAR

Telefoanele care emit cele mai mari radiatii SAR in 2019

Asa cum vedem la finalul tabelului, au fost testate inclsuiv modele produse de Samsung, LG sau Huawei, se pare ca modelele fabricate de acestia sunt destul de sigure. O zi mai tarziu, au prezentat si clasamentul telefoanelor care emit cele mai putine radiatii.

Cei ce au un Note 8 se pot declara cei mai fericiti, telefonul lor este cel mai sigur. De fapt, cei de la Samsung au multe modele cu emisie scazuta de radiatii. Nici aici nu apar modele recente produse de catre Huawei, nu-l vedem nici pe Note 9.

Cele mai mici radiatii SAR:

Telefoanele care emit cele mai mari radiatii SAR in 2019

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

  1. Anonim

    februarie 14, 2019 at 09:03

    Acum cateva luni, nu imi mai amintesc exact, niste indivizi au testat niste telefoane chinezesti si toate depaseau valoarea declarata de prodicator. Acum, din ceva tot ni se trage, nu o sa traim vesnic.

  2. Anonim

    februarie 14, 2019 at 11:43

    Samsung nu are cum sa fie la ambele fruntaș, ei au ales să explodeze

  3. duta florin

    februarie 14, 2019 at 23:46

    exista deja ”antidotul” pentru toate. oamenii trebuie sa aleaga,radiatii sau sanatate. evoluam 😉

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171