Connect with us

Stiri despre telefoane

Lovitura grea! Huawei MATE 30 fara Google Play ?

Published

on

Huawei MATE 30 fara Google Play (?) si oricat de mult am amanat acest articol se pare ca este inevitabil si trebuie sa discutam despre asa ceva. Si mai ales, despre sansele seriei Huawei Mate 30, in conditiile in care (cel mai probabil) NU va avea acces la Google Play si la serviciile Google.

Atentie, informatia apare pe Nikkei Asian Review, cea mai importanta publicație a Nikkei, Inc. și cel mai mare ziar financiar din lume, cu o circulație zilnica de peste trei milioane exemplare!

Retineti ca vom afla adevarul numai in data de 19 septembrie, asta in conditiile in care nu se va amana lansarea.

Advertisement

Nu este un anunt Huawei, cel putin nu pentru moment si nici nu cred ca vor discuta despre asta. Seria Mate 30 va fi lansata in data de 19 septembrie, in Germania.

Am tot auzit zvonuri de acest gen in ultima perioada, este foarte posibil ca ele sa se materializeze, din pacate! Personal, eu as cumpara un Huawei fara Google Play, fara aplicatiile Google si fara serviciile Google.

Si din mai multe motive. Pe noi, utilizatorii finali din afara USA sau China, nu ne intereseaza deloc de cearta lui Trump cu oficialii Huawei sau toate detaliile legate de presupusul spionaj informatic si asa mai departe.

Advertisement

Lovitura grea! Huawei MATE 30 fara Google Play ?

Ne intereseaza telefoanele bune ale celor de la Huawei, cat mai multe terminale de top pe piata si o concurenta puternica pentru restul producatorilor. De ceva vreme, telefoanele Huawei, NU se vand in SUA si ar fi pacat sa primeasca inca o lovitura.

Conform celor de la gsmarena.com, vanzarile (din afara Chinei) ar putea scadea cu 30% sau chiar mai mult. Oricum in China, nu prea se vand telefoane cu Google Play sau cu serviciile Google.

Deci, care sunt sansele seriei Huawei MATE 30 fara Google Play ?

  •  – Fara suita Google Play Services. NU este chiar o aplicatie, cititi AICI despre ce este vorba. De acest serviciu, depind foarte multe aplicatii si per total, se asigura de buna functionare a telefonului mobil.
  •  – Fara magazinul Google Play si fara acces la el, probabil ca telefoanele din seria Mate 30, vor primi un Android mai special, unul ce nu va permite instalarea ulterioara a magazinului de aplicatii.
  • –  Fara YouTube. Nu va ganditi ca-l veti instala din alta parte sau ca veti putea sa folositi o aplicatie conexa. Probabil nu va veti putea conecta contul la aplicatie si tot asa, versiunea de Android nu va permite instalarea din alte surse.
  •  – Fara Google Maps, fara Google Chrome, Gmail, Google Drive, Google Play Music si restul aplicatiilor pe care le gasim in orice telefon cu Android si care tin de Google.

De ce eu as cumpara un Huawei fara toate acestea?

Am experienta si cred ca as reusi sa trec peste aceasta bariera si sa instalez aceste aplicatii si aceste servicii. Dar ce se intampla cu cei ce nu au experienta si vor un telefon complet? Complet, adica asa cum stim noi ca sunt telefoanele in ziua de astazi. Greu de raspuns la aceasta intrebare.

Advertisement

Recent, pe pagina de Facebook, am lansat un sondaj. Pana in acest moment, au raspuns peste 650 de persoane, rezultatele le vedeti mai jos:

Lovitura grea! Huawei MATE 30 fara Google Play ?

Este foarte posibil ca in numai cateva zile de la lansare, sa apara pe xda-developers, multe versiuni customizate de Android. Si pentru Huawei Mate 30, dar si pentru Mate 30 PRO, inclusiv pentru cele ce vor mai fi lansate fara aplicatiile si serviciile Google.

Impreuna cu un tutorial bine pus la punct, instalarea nu ar trebui sa dea mari batai de cap. Dar cum aceasta poate afecta garantia, iata ca ne intoarcem de unde am plecat!

Advertisement

Repet, mie nu mi se pare chiar corect cum se procedeaza. Ar fi o sanctiune prea drastica si ar sanctiona inclusiv fanii Huawei sau pe doritorii de telefoane mobile de top. Automat, alti producatori ar avea de castigat si (probabil) vor castiga necinstit!

Ramane de vazut ce se va intampla, dar prea mult se discuta in ultima perioada despre acest subiect. Posibil, ca cele mai sumbre temeri sa se adevereasca!

via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
12 Comments

12 Comments

  1. Alin

    septembrie 7, 2019 at 11:41

    Nu sunt de acord la partea cu youtube. Cu siguranta ca va functiuna o aplicatie din alte surse. Si acum am instalata pe tel o forma de youtube care ruleza in fundal,fara reclame si nu cere conectarea la vreun cont,deci practic nu are nevoie de serviciile google ( nu este vazuta neaparat ca youtube deci ar putea pacali sistemul) .În plus nu cred ca or sa le convina …prea mari pierderile..

  2. Ovidiu N.

    septembrie 7, 2019 at 17:57

    Articolul mi se pare realizat în totală necunoștință de cauza. Presupunerile negative legate de faptul că alți producători de telefoane ar putea profita mi se par hilare de-a dreptul. Adică Huawei, firma care copiază tot ce prinde, firma chinezească care evident că nu are un departament R&D dar are un departament ce se ocupă de clonarea ideilor bune ale altora, este pusă în acest articol ca fiind nedreptățită chipurile. Eu zic că ar fi bine să citiți, să studiați și să vă documentați foarte bine înainte de a va da cu presupusul ce considerați voi că este sau nu corect. Mai ales că temerile americanilor s-au adeverit. Exprimați-va opinia la modul strict personal.

    • Cosmin

      septembrie 7, 2019 at 18:46

      Clar, esti contra Huawei. Si apropo, la modul strict personal m-am exprimat. Citeste cu atentie, am scris inclusiv “de ce eu as cumpara”. Si cum adica Huawei este o firma care “copiaza tot” ?
      Nu cred ca ai avut tangenta cu modelele lor de varf si cu toata tehnologia pe care EI au implementat-o pentru prima data.
      Legat de presupunerile de care aminteai. Este logic ca alte companii vor profita, este cat se poate de logic!
      Nu are departament R&D? :)))
      Ce idei bune a clonat Huawei? Si chiar daca ar fi asa, sunt singurii care au facut-o? Discutiile pot continua, insa clar ai ceva cu ei.
      Eu nu am, nu ma intereseaza decat un telefon bun, nu altceva, nu ce vrea sau ce nu vrea Trump 🙂
      Bafta.

    • AdyT

      septembrie 7, 2019 at 18:53

      Despre ce temeri adeverite ar fi vorba ?!? Mersi

      • Cosmin

        septembrie 7, 2019 at 18:57

        Eu (adica cel ce a scris articolul) nu stiu la ce se refera si ce sunt acele “temeri adeverite”.

    • AdyT

      septembrie 7, 2019 at 19:02

      Sa ne spuna Ovidiu N. Din cate stiu, chiar nu exista nici o dovada palpabila expusa de catre americani

    • Nae Ionescu

      septembrie 7, 2019 at 19:19

      Cred ca nu știți prea multe despre telefoane ci aveți o părere preconceputa despre chinezi. Am telefon huawei pentru ca este bun și raportul calitate preț, un cumpărător nu este interesat cine face un telefon ci dacă se încadrează cerințelor lui. Urmărind evoluția telefoanelor vedem ca Huawei a venit cu inovații pe care ceilalți se străduiesc sa le copieze, asta asain trecere, oricum, cam toate telefoanele seamănă între ele.. Tot ca o paranteză, Germania, un exemplu, se stadueste sa aibă afaceri cu comuniștii chinezi, poate nemții sunt comuniști sau interesați de bani.. Este un război comercial, că și chinezi au făcut ceva o fi dar și Google ne urmărește și are baze de date cu noi toți de ce nu va supărați și pe ei?

      • Cosmin

        septembrie 7, 2019 at 19:32

        Corect, dar de ce vorbesti la plural? Numai un singur cititor nu este de acord cu ce am scris in articol. Nu ne pune pe toti in acelasi loc 🙂

    • sergiu

      septembrie 8, 2019 at 22:00

      ar fi trebuit sa fie strict pentru usa restrictionare… restul lumii daca vrea sa il foloseasca… si huawei a contribuit enorm sa ajunga google unde este… iar partea cu copiatul… pune un p30 pro langa un note 10 si vezi ce diferente sunt.. mai ales la spate… huaweiul a adus inovatii la care restul inca isi imagineaza.. prima amprenta in ecran ( mate 10 pro porche design, ai la camera pe mid range) .. ditamai iphonul x de crapa face id ramai cu code unlock :)))))) ca la j5 2015..

  3. Ciprian Daniel

    septembrie 8, 2019 at 02:03

    Va câștiga Nokia cu rețeaua 5G in Europa si America. Si nu numai. Pentru că Huawei are interzis la rețea 5G pe aceste regiuni ale lumii.

  4. sergiu

    septembrie 8, 2019 at 21:52

    apple si samsung au de castigat de aici… si vestita retea de fibra oceanica…. iar modelele de la samsung mid range sunt cam defectuoase… iar face id de la apple cea mai proasta piesa realizata vreodata… huaweiul nu a avut atatea probleme cu telefoanele cu defecte de fabrica precum apple ( 5s ic incarcare, 5c ic touch ,6 plus ic touch, 7 ic sound, 7 plus ic sound ) plus defectiune programata din soft sa moara bateria…

  5. I.A

    februarie 17, 2020 at 12:01

    De ce nu fara Google Play ? Eu unul sunt foarte bucuros, in sfirsit s-a gasit cineva sa le dea una in barba celor de la Google, un concern care de la lansare nu a facut altceva decit sa urmareasca, cine are alta parere sa ma contrazica, fara Facebook, Youtube, Instagram, Google Map, si multe alte programe (parte dintre ele nefolositoare ptr majoritatea utilizatorilor), se poate trai, daca nu as avea dreptate v-as intreba de ce foarte multi isi root-eaza telefonul ? Raspunsul este simplu, acces la aplicatii si dezinstalarea multora ce ocupa f mult loc “degeaba”,. Respect pentru cei de la Huawei, au reusit ce altora le-a fost teama, in sfirsit un telefon pe care iti instalezi ce iti place, il configurezi cum vrei, din pacate bootloader-ul nu poate fi deblocat ….. inca, asa vin din fabrica, dar viitorul …. suna bine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171