Connect with us

Tutoriale telefon

Ce se intampla daca stergi din telefon Google Play Services

Published

on

Ce se intampla daca stergi din telefon Google Play Services

Ce face aplicatia Google Play Services? O pot sterge? Haideti sa incercam acum sa aflam raspunsurile la aceste intrebari si sa ne dam seama ce se ascunde in spatele acestei aplicatii. Poate fi numita impropriu “aplicatie”, difera putin fata de ceea ce stim noi.

In mod normal, o aplicatie o instalezi pe telefon si apoi incepi sa o folosesti. O pornesti, profiti de avantajele ei si cand nu mai ai nevoie de ea, o opresti sau chiar o stergi.

Ce se intampla daca stergi din telefon Google Play Services

Ce se intampla daca stergi din telefon Google Play Services si de ce sa nu o faci

Google Play Services este mai degraba un proces ce se ocupa de multe aspecte. Probabil ca unii dintre utilizatori au vazut-o ascunsa prin meniu, chiar si-au dat seama de spatiul mare pe care il ocupa. Mai grav, in unele cazuri poti sa primesti si unele erori, cea mai comuna este “Google Play Services has stopped“.

Ce se intampla daca stergi din telefon Google Play Services

Ce se intampla daca stergi din telefon Google Play Services si de ce sa nu incerci sa faci asta.

Inainte sa aflam daca o putem sterge sau nu, haideti sa ne dam seama ce se ascunde in spatele Google Play Services. Este un proces ce ruleaza in fundal si se asigura ca aplicatiile descarcate din magazinul oficial de aplicatii ruleaza fara probleme si obtin actualizarile necesare. Pe scurt, Google Play Services se ocupa de buna functionare a telefonului mobil.

Advertisement

Va ajuta sa contolati mai usor aplicatiile, sa sincronizati conturile mai rapid si in siguranta, detine accesul la toate informațiile din suita de aplicatii Google, actualizari automate(ex. Google Maps) plus multe altele aspecte care contribuie la o buna experienta in utilizare.

Este o componenta vitala pentru aplicatile Google preinstalare sau pe care le-ati descarcat, sa spunem ca este creierul. Insa multe alte aplicatii depind la randul lor de Google, deci nu se rezuma numai la aceasta suita!

Putem dezactiva sau sterge Google Play Services?

Teoretic putem, insa daca am citit cu atentie cele de mai sus, ne dam automat seama ca nu este deloc bine sa facem asta, chiar daca uneori am fi tentati sa facem asta. Si mai ales in cazul in care avem un telefon mai slab si vedem cantitatea destul de mare de resurse pe care o consuma!

Advertisement

Daca va supara din cand in cand si primiti erori, nu recomand sa o dezactivati, desi aveti aceasta posibilitate. Este posibil sa faceti mai rau si anumite jocuri sau aplicatii sa nu mai functioneze corect, sa se blocheze, etc.

Unde gasiti “Servicii Google Play”? Intrati in meniul telefonului, zona de setari, cautati si deschideti meniul “Aplicatii”. Ele sunt asezate acolo in ordine alfabetica, faceti scroll pana ajungeti la ea. Apoi, o puteti deschide si sa vedeti in ce mod este utilizata de telefonul vostru.

Ce se intampla daca stergi din telefon Google Play Services

Desi in mod default aplicatia Google Play Services poate fi dezactivata si nu stearsa, exista metode de a fi indepartata definitiv. Insa, avem nevoie sa obtinem drepturi de administrator, adica sa facem root. Nu recomand si nu are rost sa o stergeti, in cazul in care primiti erori sau vi se pare ca sunt consumate multe resurse, tot ce puteti face este sa goliti memoria cache.

Advertisement

Acum stim si ce inseamna si de ce nu este bine sa o oprim sau sa o indepartam. Daca ai sters-o de acolo, nu trebuie sa-ti faci griji! O gasesti in Google Play sau in format apk.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

2 Comments

2 Comments

  1. Anonim

    septembrie 9, 2018 at 15:46

    Sunt telefoane care vin fara google play services instalat si primul joc/aplicatie instalata iti va cere google play services.Instalezi si gata 😛

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des