Acasă Stiri Android Si Noutati Abonament Digi vs Orange Yoxo vs Vodafone Flex, pareri

Abonament Digi vs Orange Yoxo vs Vodafone Flex, pareri

9

Abonament Digi vs Orange Yoxo vs Vodafone Flex, pareri – Discutam putin despre acesti mari jucatori pe piata telefoniei mobile din Romania si analizam putin ofertele lor din 2021. Ne intereseaza in special noile abonamente digitale de la Orange si de la Vodafone.

Acestea sunt alternative la abonamentele clasice, cele pe care le semnam intr-un magazin fizic. Orange si Vodafone vin cu o solutie mai practica, este suficient sa instalezi aplicatia, sa configurezi optiunile asa cum iti doresti si asta este cam totul.

Nu exista o perioada minima contractuala pentru Orange Yoxo sau Flex de la Vodafone, poti pleca sau renunta oricand. Abonamentul poate fi si el configurat direct din aplicatie. Vrei mai mult, platesti mai mult. Vrei mai putin, platesti mai putin.

Digi vs Orange Yoxo vs Vodafone Flex, pareri

De ce am pus si Digi in titlu cu toate ca este clar ca in cazul lor este vorba despre un abonament pe 1 sau 2 ani? Deoarece au cele mai mici preturi raportate la traficul de internet pe care-l primesti.

Si pana la urma, este vorba despre traficul la internet, mai putin ne intereseaza sa sunam in alta retea. Sa nu uitam ca ei au si cartele PrePay. Cartelele acestea ofera si ele acces la internet 4G sau 5G, insa ofertele nu sunt chiar atat de grozave!

Exista acum aplicatii nelimitate de mesagerie video si text in Google Play, acestea folosesc inclusiv internetul mobil si ne ajuta sa tinem legatura cu persoanele apropiate sau cu prietenii. Articolul nu este sponsorizat nici de Digi, nici de Vodafone sau Orange.

Se intelege ca daca te afli intr-o zona in care numai un operator are semnal 4G de calitate, nu are rost sa faci trecerea la alta retea. Poate vei plati mai putin, dar te alegi cu nervi si cu viteze mai mici la net. Dar daca stai intr-un oras mare, trebuie sa te interesezi inainte de a alege.

Digi are preturile cele mai mici, dar parca viteza mai mica. Orange si Vodafone ofera viteze mai mari in 4G, dar pentru aceste viteze va trebui sa platesti mai mult. Pobabil ca si acoperirea este mai mare, de aici si preturile mai mari.

Atentie, este vorba despre un numar nou de telefon mobil! Nu cred ca merge sa transferi un abonament clasic intr-unul nou de acest tip. Vodafone spune ca iti livreaza cartela SIM gratuit, intr-un interval de 2 zile.

Vodafone Flex

Inclusiv acoperire 5G acolo unde exista semnal / preturile de mai jos sunt cu TVA

 • Optiunea de 7 euro (34 lei) pentru 30 de zile – 30GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea
 • Optiunea de 9 euro (44 lei) pentru 30 de zile – 100 GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea
 • Optiunea de 12 euro (58 lei) pentru 30 de zileNelimitat GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea / 7GB net in roaming
 • Ocazional, mai au si diverse promotii. Spre exemplu, 100€ reducere pentru o selecție de telefoane Samsung, la achiziție impreuni cu Vodafone Flex.
 • Dezactivare/modificare oricand

Orange Yoxo

Fara suport 5G pentru aceste optiuni!

 • Optiunea de 19 lei (TVA inclus) 30 zile – 20GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea
 • Optiunea de 29 lei (TVA inclus) 30 zile – 60GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea
 • Optiunea de 39 lei (TVA inclus) 30 zile – 100GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea si roaming, 4.52GB in roaming.
 • Promotii ocazionale, reduceri TAZZ by eMag, concursuri cu premii, etc.
 • Bani returnati la finalul lunii pentru net neconsumat
 • Dezactivare/modificare oricand

Asa cum vedeti, tarifele sunt aproximativ la fel. Orange pare mai atractiv la prima vedere, preturile sunt mai scazute. Insa, si numarul de GB este mai mic. Apoi, nu exista 5G la aceste abonamente digitale de la Orange.

Vodafone are si oferta de 58 de lei, suma pentru care ofera acces nelimitat la internet, inclusiv 5G. La Orange, optiunea maxima este de 39 lei si nu mai mult de 100GB net. Dar contra cost, poti adauga mai mult net daca ai nevoie, mai jos avem si tarifele.

 • Suplimentar 20GB = 5 lei
 • Optiune 100 minute internationale = 5 lei

In concluzie, atat Orange Yoxo cat si Vodafone Flex par optiuni bune si alternative la abonamentele clasice. Ofertele sunt aproximativ la fel, parca un mic plus pentru Vodafone.

Dezavantajul in cazul ambelor abonamente este dat de faptul ca nu-ti poti pastra numarul. Recomand sa va instalati aplicatiile daca vreti mai multe detalii, unele care mi-au scapat atunci cand am redactat articolul.

Scriu cu placere pe acest site ;) Telefonul meu de zi cu zi, este un OnePlus 7 PRO. Lectura placuta!

9 COMENTARII

   • Nu neaparat, cel putin la Yoxo, inainte aveam abonament de la digi, am portat numarul pe prepay la orange in prima faza dupa care am activat abonamentul yoxo. Solicitarea de portare se face la un orange shop si nu la deleri si portarea se face in cateva zile.

    • Pai eu vreau sa spun Orange – Orange. Poate exista, dar nu am gasit eu detalii. Sa spunem ca ai un numar la Orange si vrei sa treci pe Yoxo pastrand acelasi numar. Vodafone spune clar ca nu se poate/ Detalii despre acest subiect nu am gasit pe site-ul Orange, posibil sa-mi fi scapat mie.

     • Daca ai Orange si vrei sa treci pe Yoxo (care tine tot de orange) iti pastrezi numarul. Doar daca vrei tu un numar nou atunci poti alege si aceasta varianta. Am pus Yoxo pe 2 numere, deci e testat.

 1. Am cautat informatii despre toate si am ajuns la urnatoarea concluzie:
  1. Digi are preturi mici, dar in unele zone semnalul e la pamant.
  2. Flex de la Vodafone sincer are preturi prea mari pt ce ofera. Sunt unii care au abonamente la ei mai mici de 7 euro si primesc mai multe. Cat despre 5G, cititi regulamentul lor pentru Flex si o sa vedeti ca vitezele de download si upload pe 5G sunt oferite identice cu cele de 4G. Ca dupa ce va puneti o sa spuneti ca e praf 5G-ul in tara, dar defat il primesti limitat de cei de la Vodafone. Abonamentele de 5G cu viteze de 5G sunt mult mai scumpe si momentan si ele nu sunt stabile.
  3. Yoxo am testat pe 2 numere de tel. Pana acum e cea mai buna varianta calitate/pret. Zonele de semnal sunt bune, ai optiune sa-ti pastrezi numarul sau sa iei unul nou, in fiecare luna primesti banii inapoi pentru internetul neconsumat. Si preturi ca 19lei, 29lei…sincer cam greu de batut. Daca nu consumi tot internetul de 60gb la 29 lei de ex, primesti bani inapoi ai platesti 19-20 lei luna urmatoare. Iar daca ai o luna cu consum mare, dai 5 lei si pe loc iti poti cumpara 20gb.

 2. Cei de la Yoxo, deși funcționează pe platforma celor de la Orange, netul este foarte prost spre deloc, nu se merită…pica netul destul de des. NU RECOMAND !!!

 3. Se poate păstra numărul. La expirarea perioadei contractuale, se trece abonamentul pe cartelă prepay și după aceea se poate activa abonamentul Vodafone Flex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here