baterie

Abonament Digi vs Orange Yoxo vs Vodafone Flex, pareri

Abonament Digi vs Orange Yoxo vs Vodafone Flex, pareri

Abonament Digi vs Orange Yoxo vs Vodafone Flex, pareri – Discutam putin despre acesti mari jucatori pe piata telefoniei mobile din Romania si analizam putin ofertele lor din 2021. Ne intereseaza in special noile abonamente digitale de la Orange si de la Vodafone.

Acestea sunt alternative la abonamentele clasice, cele pe care le semnam intr-un magazin fizic. Orange si Vodafone vin cu o solutie mai practica, este suficient sa instalezi aplicatia, sa configurezi optiunile asa cum iti doresti si asta este cam totul.

Nu exista o perioada minima contractuala pentru Orange Yoxo sau Flex de la Vodafone, poti pleca sau renunta oricand. Abonamentul poate fi si el configurat direct din aplicatie. Vrei mai mult, platesti mai mult. Vrei mai putin, platesti mai putin.

Digi vs Orange Yoxo vs Vodafone Flex, pareri

De ce am pus si Digi in titlu cu toate ca este clar ca in cazul lor este vorba despre un abonament pe 1 sau 2 ani? Deoarece au cele mai mici preturi raportate la traficul de internet pe care-l primesti.

[the_ad id=”76867″]

Si pana la urma, este vorba despre traficul la internet, mai putin ne intereseaza sa sunam in alta retea. Sa nu uitam ca ei au si cartele PrePay. Cartelele acestea ofera si ele acces la internet 4G sau 5G, insa ofertele nu sunt chiar atat de grozave!

Exista acum aplicatii nelimitate de mesagerie video si text in Google Play, acestea folosesc inclusiv internetul mobil si ne ajuta sa tinem legatura cu persoanele apropiate sau cu prietenii. Articolul nu este sponsorizat nici de Digi, nici de Vodafone sau Orange.

Se intelege ca daca te afli intr-o zona in care numai un operator are semnal 4G de calitate, nu are rost sa faci trecerea la alta retea. Poate vei plati mai putin, dar te alegi cu nervi si cu viteze mai mici la net. Dar daca stai intr-un oras mare, trebuie sa te interesezi inainte de a alege.

Digi are preturile cele mai mici, dar parca viteza mai mica. Orange si Vodafone ofera viteze mai mari in 4G, dar pentru aceste viteze va trebui sa platesti mai mult. Pobabil ca si acoperirea este mai mare, de aici si preturile mai mari.

Atentie, este vorba despre un numar nou de telefon mobil! Nu cred ca merge sa transferi un abonament clasic intr-unul nou de acest tip. Vodafone spune ca iti livreaza cartela SIM gratuit, intr-un interval de 2 zile.

Vodafone Flex

Abonament Digi vs Orange Yoxo vs Vodafone Flex, pareri

Inclusiv acoperire 5G acolo unde exista semnal / preturile de mai jos sunt cu TVA

 • Optiunea de 7 euro (34 lei) pentru 30 de zile – 30GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea
 • Optiunea de 9 euro (44 lei) pentru 30 de zile – 100 GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea
 • Optiunea de 12 euro (58 lei) pentru 30 de zileNelimitat GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea / 7GB net in roaming
 • Ocazional, mai au si diverse promotii. Spre exemplu, 100€ reducere pentru o selecție de telefoane Samsung, la achiziție impreuni cu Vodafone Flex.
 • Dezactivare/modificare oricand

Orange Yoxo

Abonament Digi vs Orange Yoxo vs Vodafone Flex, pareri

Fara suport 5G pentru aceste optiuni!

 • Optiunea de 19 lei (TVA inclus) 30 zile – 20GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea
 • Optiunea de 29 lei (TVA inclus) 30 zile – 60GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea
 • Optiunea de 39 lei (TVA inclus) 30 zile – 100GB internet / minute nelimitate si SMS-uri in orice retea si roaming, 4.52GB in roaming.
 • Promotii ocazionale, reduceri TAZZ by eMag, concursuri cu premii, etc.
 • Bani returnati la finalul lunii pentru net neconsumat
 • Dezactivare/modificare oricand

[the_ad id=”76867″]

Asa cum vedeti, tarifele sunt aproximativ la fel. Orange pare mai atractiv la prima vedere, preturile sunt mai scazute. Insa, si numarul de GB este mai mic. Apoi, nu exista 5G la aceste abonamente digitale de la Orange.

Vodafone are si oferta de 58 de lei, suma pentru care ofera acces nelimitat la internet, inclusiv 5G. La Orange, optiunea maxima este de 39 lei si nu mai mult de 100GB net. Dar contra cost, poti adauga mai mult net daca ai nevoie, mai jos avem si tarifele.

 • Suplimentar 20GB = 5 lei
 • Optiune 100 minute internationale = 5 lei

In concluzie, atat Orange Yoxo cat si Vodafone Flex par optiuni bune si alternative la abonamentele clasice. Ofertele sunt aproximativ la fel, parca un mic plus pentru Vodafone.

Dezavantajul in cazul ambelor abonamente este dat de faptul ca nu-ti poti pastra numarul. Recomand sa va instalati aplicatiile daca vreti mai multe detalii, unele care mi-au scapat atunci cand am redactat articolul.