Acasă Stiri Android Si Noutati Cine a vandut cele mai multe telefoane in Europa, in 2020

Cine a vandut cele mai multe telefoane in Europa, in 2020

0

Cine a vandut cel mai multe telefoane in Europa – Sunt iarasi cateva date interesante pe care le primim din partea Counterpoint Research, o statistica a numarului de telefoane vandute de catre principalii producatori de telefoane mobile, cei care sunt prezenti oficial in Europa.

Din start, aflam ca anul trecut piata aceasta a cunoscut o scadere cu 14%, dar daca ne amintim ce s-a intamplat, putem spune ca ne asteptam la asta. In afara de numarul de unitati vandute, din tabelul de mai jos aflam si care companie a cunoscut cel mai mare declin, sau cel mai mare succes.

Nicio surpriza din partea celor de la Apple. Se pastreaza mereu pe primul loc, topul acesta nu se adreseaza numai telefoanelor cu Android. Si cu toate ca lanseaza numai cateva modele in fiecare an, reusesc mereu sa se mentina pe prima pozitie. 15.7 milioane de unitati vandute, dar o usoara scadere in comparatie cu 2019.

Si Samsung scade, dar totusi se mentine pe pozitia nr.2. 15.5 milioane de unitati vandute si o scadere de 12%.

Xiaomi este pe pozitia numarul 3. Nu cred ca acest aspect reprezinta o surpriza pentru noi. Insa, surpriza este data de numarul de telefoane vandute. Astfel, reusesc sa creasca cu 85%. Daca in 2019 vindeau in Europa 4.9 milioane de telefoane, in 2020 au vandut 9.1 milioane!

Huawei nu este pe podium, ei apar pe locul 4. Si din pacate, in dreptul lor apare cea mai abrupta scadere. Era oarecum de asteptat, compania aceasta a fost supusa unor sanctiuni severe in ultimii 2 ani. Scad cu 62% (impreuna cu Honor). De la 9.5 milioane de unitati vandute, au ajuns in 2020 sa vanda 3.6.

Pozitia 5 este adjudecata de cei de la OPPO. Crestere mare si pentru ei, 68 de procente fata de 2019. De la 1.4 milioane de telefoane vandute, pana la 2,4.

OnePlus prinde positia nr.6 – Nu stiu de ce, insa si in dreptul lor apare o scadere. Este drept, una mica, dar totusi o scadere de 23%. De la 1 milion de terminale vandute, pana la 0.8. Sa fie de vina Xiaomi? Posibil.

Marea surpriza este data de Realme! Si cand spun mare, ma refer la o crestere de 420 procente. Nici nu este de mirare. Au intrat inclusiv in Romania si am observat ca produsele lor sunt extrem de bine primite. Preturi bune raportate la specificatiile tehnice, este cel mai mare atu. 0.8 milioane de unitati vandute, putin sub OnePlus. Si au plecat de la 0.1% in 2019.

Restul poziitiilor sunt ocupate de alti producatori, dar si aici apare o scadere foarte mare, de peste 50%. De la 11 milioane pana la 5.1. Conform sursei, anul trecut s-au vandut in Europa in jur de 52 de milioane de telefoane mobile cu Android sau iOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here