Connect with us

Tutoriale telefon

Ce sa faci daca aplicatiile iti cer foarte multe permisiuni

Published

on

Ce sa faci daca aplicatiile iti cer foarte multe permisiuni

Acordam permisiunile fara probleme pentru orice aplicatie? Este o alta problema buna la care vom incerca sa raspundem astazi si ideea acestui articol a plecat de la o simpla aplicatie.

Am vrut sa fac un tutorial si sa prezint o aplicatie care mi-a placut si pe care am gasit-o interesanta. Era vorba despre o metoda de deblocare a ecranului fara sa atingi butonul power.

Practic, dupa ce o instalai si o activai, puteai debloca ecranul printr-un simplu swipe pe display.

Advertisement

Insa, in momentul in care am instalat-o si am pornit-o, mi-a cerut acces la continutul media si fisierele stocate pe dispozitiv, plus permisiunea de a initia si de a gestiona apeluri telefonice.

Ce sa faci daca aplicatiile iti cer foarte multe permisiuni

Inteleg, Google Maps are nevoie de acces la locatie pentru a functiona, sau Shazam de acces la microfon. Dar o simpla aplicatie pentru deblocarea dispozitivului, de ce sa vrea acces la fisiere stocate si la gestionarea plus initierea apelurilor telefonice?

Ce sa faci daca aplicatiile iti cer foarte multe permisiuni – solutii?

Este interesant ca nu poti utiliza aplicatia respectiva daca nu acorzi aceste drepturi…

Advertisement

Mai mult decat atat, din moment ce am instalat aceasta aplicatie, au inceput sa ruleze direct pe ecranul de start reclame, practic telefonul se debloca singur la un anumit interval de timp si pe display erau afisate reclame.

Ce sa faci daca aplicatiile iti cer foarte multe permisiuni

Ce sa faci daca aplicatiile iti cer foarte multe permisiuni

Si toate astea fara sa acord permisiunile respective. Da, este o masura de protectie pe care cei de la Google au impus-o cu cateva versiuni de Android in urma, insa nu despre asta este vorba.

Problema ar fi acest gen de aplicatie si sunt foarte multe in Google Play. Nu putini sunt cei care se pomenesc cu atacati de reclame si nu stiu ce sa mai faca. Ajung sa dea un hard reset, insa asta inseamna timp si date pierdute.

Cred ca ar trebui ca cei de la Google sa faca o curatenie prin magazinul de aplicatii, sunt pur si simplu o multime de aplicatii inutile, oricine poate posta acolo aproape orice aplicatie. Si nu in ultimul rand, utilizatorii sa fie atenti la ce anume instaleaza…

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

5 Comments

5 Comments

 1. Anonim

  martie 31, 2018 at 13:58

  multe aplicații, chiar și unele cunoscute cer niște permisiuni la care nu înțeleg de ce ar avea nevoie.

  • Androidro.ro

   martie 31, 2018 at 13:59

   Inteleg sa acord o singura permisiune la microfon pentru Shazam, insa 2 permisiuni ciudate pentru o aplicatie si mai ciudata…

  • Anonim

   martie 31, 2018 at 14:00

   mda, totusi ma bazez pe faptul ca nu am nimic de ascuns…

 2. Ioto14

  martie 31, 2018 at 16:59

  Mda… am patit si eu la unele aplicatii ,uneori chiar si la jocuri , de obicei acele aplicatii le dezinstalez si ori caut altele asemanatoare daca chiar am nevoie ori renunt.

 3. Giorgiana

  ianuarie 3, 2021 at 18:05

  Nu pot intra pe mici o aplicati si ami arata permisiuni

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des