Acasă Tutoriale telefon Acordam permisiunile fara probleme pentru orice aplicatie?

Acordam permisiunile fara probleme pentru orice aplicatie?

4
nofollow

Acordam permisiunile fara probleme pentru orice aplicatie? Este o alta problema buna la care vom incerca sa raspundem astazi si ideea acestui articol a plecat de la o simpla aplicatie.

Am vrut sa fac un tutorial si sa prezint o aplicatie care mi-a placut si pe care am gasit-o interesanta. Era vorba despre o metoda de deblocare a ecranului fara sa atingi butonul power.

Practic, dupa ce o instalai si o activai, puteai debloca ecranul printr-un simplu swipe pe display.

Insa, in momentul in care am instalat-o si am pornit-o, mi-a cerut acces la continutul media si fisierele stocate pe dispozitiv, plus permisiunea de a initia si de a gestiona apeluri telefonice.

Inteleg, Google Maps are nevoie de acces la locatie pentru a functiona, sau Shazam de acces la microfon. Dar o simpla aplicatie pentru deblocarea dispozitivului, de ce sa vrea acces la fisiere stocate si la gestionarea plus initierea apelurilor telefonice?

Este interesant ca nu poti utiliza aplicatia respectiva daca nu acorzi aceste drepturi…

Mai mult decat atat, din moment ce am instalat aceasta aplicatie, au inceput sa ruleze direct pe ecranul de start reclame, practic telefonul se debloca singur la un anumit interval de timp si pe display erau afisate reclame.

Si toate astea fara sa acord permisiunile respective. Da, este o masura de protectie pe care cei de la Google au impus-o cu cateva versiuni de Android in urma, insa nu despre asta este vorba.

Problema ar fi acest gen de aplicatie si sunt foarte multe in Google Play. Nu putini sunt cei care se pomenesc cu atacati de reclame si nu stiu ce sa mai faca. Ajung sa dea un hard reset, insa asta inseamna timp si date pierdute.

Cred ca ar trebui ca cei de la Google sa faca o curatenie prin magazinul de aplicatii, sunt pur si simplu o multime de aplicatii inutile, oricine poate posta acolo aproape orice aplicatie. Si nu in ultimul rand, utilizatorii sa fie atenti la ce anume instaleaza…

4 COMENTARII

  1. Mda… am patit si eu la unele aplicatii ,uneori chiar si la jocuri , de obicei acele aplicatii le dezinstalez si ori caut altele asemanatoare daca chiar am nevoie ori renunt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here