baterie

De ce nu au succes in Romania telefoanele Oppo si Vivo?

De ce nu au succes in Romania telefoanele Oppo si Vivo?

De ce nu au succes in Romania telefoanele Oppo si Vivo? Avem tot felul de telefoane chinezesti care au invadat piata din Romania, insa nu exista o oferta reala pentru cele produse de Oppo si Vivo, nu prea se discuta si nici nu intreaba nimeni de telefoanele produse de aceste doua companii.

Sunt cateva incercari timide, exista putine modele care pot fi cumparate din Romania. Din pacate si spun asta deoarece sunt companii care au un real succes in China, India, S.U.A si prin alte parti ale globului.

VIVO V9:

De ce nu au succes in Romania telefoanele Oppo si Vivo?

Daca tot exista mai multi importatori de Xiaomi, de ce nu se gandeste cineva si la Oppo sau Vivo?

Mai jos, observam prezenta (oficiala) a celor de la Vivo in Rusia si alte state vecine, insa lipsesc cu desavarsire din U.E, se pare ca nu prea sunt dorite prin aceste parti:

De ce nu au succes in Romania telefoanele Oppo si Vivo?De ce nu au succes in Romania telefoanele Oppo si Vivo?

De ce nu au succes in Romania telefoanele Oppo si Vivo?

La OPPO, situatia este asemanatoare:

De ce nu au succes in Romania telefoanele Oppo si Vivo?

Vivo (fondata in 2009) s-a alaturat primilor 10 producători de smartphone-uri in primul trimestru al anului 2015, cu o cota de piața globală de 2,7%. Compania are centre de cercetare și dezvoltare in Shenzhen și Nanjing si are peste 1.600 de angajați numai in aceste domenii.

Oppo (fondata in 2001) este si el un producator important de telefoane mobile si conform wikipedia, s-a clasat pe locul 4 la nivel mondial în 2016.

OPPO F7:

De ce nu au succes in Romania telefoanele Oppo si Vivo?

Pentru cei ce nu au auzit de Vivo, acest producator este primul din lume care a anuntat un telefon cu senzor de amprente integrat in display, am discutat despre acest model, AICI.

Totusi, cei de la quickmobile.ro au in oferta cateva modele de Vivo, insa oferta este destul de timida si nici nu cred ca sunt foarte bine vandute. Tot in oferta acestui magazin, am gasit si 3 modele produse de catre cei de la OPPO.

Este adevarat ca in Romania, se discuta mai mult de lansarile celor de la Samsung, Huawei sau Xiaomi, cred ca si telefoanele produse de micile firme chinezesti sunt mai populare si mai promovate.

La fel de adevarat, nici preturile celor de la Oppo sau Vivo nu sunt chiar foarte mici, insa telefoanele sunt de calitate. De curand, si acesti producatori au anuntat telefoane cu “breton”, puteti arunca o privire asupra clipurilor de mai jos:

Vivo V9:

 • Procesor – Qualcomm Snapdragon 626 Octa-core
 • RAM – 4GB
 • ROM – 64GB
 • Display – IPS LCD, rezolutie 1080×2280 pixeli, diagonala 6″
 • Acumulator – 3260mAh
 • Pret in India – 22990RS (aproximativ 1350lei)

Vivo V9 – martie 2018:

https://www.youtube.com/watch?v=iRvG_zyIqCk

OPPO F7:

 • Procesor – MediaTEK, Helio P60
 • RAM – 4GB/6GB
 • ROM – 64GB/128GB
 • Display – IPS LCD, rezolutie 1080×2280 pixeli, diagonala 6.23″
 • Acumulator – 3260mAh
 • Pret in India – 21990RS (aproximativ 1300lei)

OPPO F7 – martie 2018:

VIVO V9 vs OPPO F7:

Nu cred ca am vazut pe vreun forum sau intr-o postare intrebari legate de telefoanele produse de aceste marci sau macar cineva sa ceara o parere. Toata lumea discuta de Samsung, Huawei si Xiaomi, asta in ciuda faptului ca Oppo si Vivo se gasesc timid si pe la noi prin tara, dar totusi se gasesc.