baterie

Cum faci sa se activeze ecranul la ridicarea telefonului

Daca vrei ca telfonul sa se activeze sau sa "porneasca" atunci cand ridici telefonul, urmareste tutorialul.

Cum faci sa se activeze ecranul la ridicarea telefonului
Last updated:

Tehnologia FACE ID (deblocare faciala) nu este deloc noua pe telefoanele cu Android, ea este existenta de multi ani. Insa, o perioada a fost ignorata si uitata intr-un “sertar”. Dupa ca Apple a introdus aceasta functie pe telefoanele iPhone, producatorii de Android si-au adus aminte de ea si au inceput sa o implementeze pe telefoane.

Mai nou, FACE ID este prezenta nu numai pe telefoanele scumpe, pana si cele mai ieftine de cateva sute de lei se mandresc cu asta. Unele folosesc senzori speciali, altele au ca ajutor camera pentru selfie Insa, fix aceste modele mai accesibile au un mic inconvenient cand se foloseste acest tip de deblocare.

Mai exact, utilizatorul trebuie sa apese intai butonul de deblocare, apoi sa se uite spre telefon pentru ca deblocarea sa aiba loc. Am gasit insa o aplicatie excelenta in Google Play, una care se ocupa de FACE IDprintre alte aspecte. Aceasta “sare” apasarea butonului si activeaza FACE ID la ridicarea telefonului. Am mai discutat pe androidro.ro despre Gravity Screen, o aplicatie gratuita care se ocupa de mai multe aspecte.

Insa, pe noi acum ne intereseaza ca acest FACE ID sa fie activ fara ca sa mai apasam butonul de power. Eu folosesc aceasta aplicatie de putin timp, insa pot spune ca este excelenta. Sunt cateva setari care trebuie sa fie facute dupa instalare, insa, capturile de ecran de mai jos va vor ajuta.

Sunt facute fix cu setarile active pe telefonul meu, va puteti folosi pe ele. Insa, daca este cazul, puteti modifica usor acolo diversi factori. Iata si capturile de ecran:

Cum faci sa se activeze ecranul la ridicarea telefonului – tutorial

Daca vreti si mai multa customizare, puteti intra in zona de setari, puteti apasa cele trei linii din coltul din stanga/sus. Acolo, veti putea activa inclusiv gesturi pe care sa le asociati senzorului de amprente. Dupa instalarea aplicatiei, trebuie sa acordati si cateva permisiuni, aplicatia va va indruma.

Gravity Screen poate fi descarcata de AICI.