Connect with us

Stiri despre telefoane

Cum dai internet unui alt telefon, laptop sau televizor SMART?

Published

on

Cum dai internet unui alt telefon, laptop sau televizor SMART? Putem spune ca este un tutorial pentru incepatori si in cazul in care deja stiti cu ce se “mananca” un hotspot, puteti ignora acest articol.

Dar sa nu uitam ca nu toata lumea s-a nascut cu telefonul in mana si sunt multi cei care cauta acest gen de tutoriale. Spre exemplu, unul dintre cele mai cautate tutoriale si cel mai citit articol, este cel in care aratam cum se seteaza alarma pe un telefon mobil!

Nimic mai simplu, dar complicat pentru unii! Acum, sa vedem cum poti sa dai internet unui alt dispozitiv, asta in cazul in care nu ai retea WiFi prin jurul tau sau exista o avarie a acesteia.

Advertisement

Cum dai internet unui alt telefon, laptop sau televizor SMART

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca telefonul tau este in aria de acoperire a retelei mobile si ca ai semnal destul de bun, de preferat 4G sau de ce nu, 5G. Mai departe, trebuie sa afli ca telefonul care va da internet, se va incinge destul de mult si bateria se va consuma destul de repede.

Cum dai internet unui alt telefon, laptop sau televizor SMART

Voi folosi un telefon mobil care nu are o interfata de utilizator foarte customizata, este mai simplu asa. Insa, in mare parte, setarile sunt identice pentru toate terminalele mobile.

Iata ce trebuie sa faci pe telefonul care da internet catre un alt smartphone/tableta/televizor:

Advertisement

Intra in meniul telefonului, cauta si acceseaza “setari”. Mai departe, apasa pe “Retea si internet”:

Daca te uiti cu atentie, vei vedea undeva ca scrie “Hotspot si tethering”. Apasa acolo si mai departe, pe “Hotspot Wi-Fi”:

Se va deschide o pagina ca cea de mai jos si pentru activare, va trebui sa apesi pe “Activat”. Teoretic, acum deja ai facut un hotspot. Din reteaua 4G de telefonie mobila, ai facut WiFi si toate dispozitivele din jurul tau, pot avea internet.

Advertisement

Insa, putem face si alte setari. In special ne uitam la parola si la banda 2.4 sau 5Ghz.

Pentru a schimba parola, apasam pe “Parola hotspot”. Este deja una prestabilita, dar o putem schimba. Este necesar sa introducem minim 8 carcatere.

Daca alegem banda 2.4G, reteua WiFi va acoperi un spatiu mai mare. Daca alegem si selectam 5G, aceasta va fi mai rapida. Avem posibilitatea si de a alege cati utilizatori sa fie conectati la acest hotspot.

Advertisement

Teoretic, cu cati sunt mai multi, cu atat viteza scade si este bine sa se limiteze numarul daca telefonul care da internet, nu are semnal bun 4G sau 5G.

Cam asta a fost. Acum, telefonul sau orice alt dispozitiv care primeste, se configureaza simplu. Se porneste WiFi-ul si se selecteaza reteaua pe care tocmai am invatat sa o facem si careia i-am dat o denumire. Se introduce parola si gata!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des