Acasă FIRMWARE Actualizare Jelly Bean 4.2.1 Evolio Neura

Actualizare Jelly Bean 4.2.1 Evolio Neura

13
nofollow

Aceasta varianta de Android Jelly Bean CyangenMod 10.1  pentru Evolio Neura nu este una oficiala ci este preluata de pe site-ul xda-developers.com .Este posibil ca prin instalarea acestei versiuni de Android sa pierdeti garantia tabletei.

Aceasta versiune este perfect functionala,singura problema cunoscuta ar fi nefunctionarea camerei foto si a fost testata pe Evolio Neura WiFi!

Pentru inceput descarcati nvflash-ul de AICI noul ROM de AICI si GAPPS de AICI

-Opriti tableta,asigurati-va ca bateria este incarcata si conectati-o la PC prin intermediul cablului USB

-Porniti tableta in modul APX apasand tastele VOL MINUS si POWER pana cand ecranul tabletei se aprinde o secunda apoi se stinge din nou

-Lansati in functie de modelul tabletei pe care il detineti xdownload WiFi sau xdownload3G si asteptati pana pe ecranul calculatorului apare urmatorul mesaj

2

Apasati enter,apoi opriti tableta apasand lung butonul power

-Porniti tableta apasand tastele VOLUME PLUS si POWER ajungand in meniul CWM

-In meniul CWM 6.0.1.5 navigati folosind tastele vol + sau vol- la MOUNTS AND STORAGE si selectati cu ajutorul butonului HOME

-Selectati mounts USB STORAGE si conectati tableta la calculator .In acest moment ar trebui sa vedeti urmatorul mesaj pe ecranul calculatorului:

1

 

Copiati fisierele descarcate la inceputul tutorialului (ROM si GAPPS) in memoria interna a tabletei .

-Apoi faceti UNMOUNT pe tableta si apasati tasta BACK de 2 ori

-Selectati apoi INSTALL ZIP FROM SDCARD,alegeti CHOOSE FROM INTERNAL SDCARD si instalati prima oara noul ROM apoi GAPPS

-Dupa ce ati instalat cele doua fisiere selectati REBOOT SYSTEM NOW si asteptati ca tableta sa porneasca cu noul Android 4.2.1,noul boot putand dura ceva mai mult.

Pentru a putea activa in meniul tabletei optiunea Performance And Developer Settings navigati in MENIU->SETARI->ABOUT TABLET ->BUILD NUMBER

WWW.ANDROIDRO.RO NU ISI ASUMA NICIO RASPUNDERE PENTRU EVENTUALELE ANOMALII SAU DEFECTIUNI CE POT INTERVENI CA URMARE A FOLOSIRII TUTORIALELOR SAU INFORMATIILOR PUBLICATE PE SITE!

sursa

13 COMENTARII

 1. Mi-am luat inima in dinti si l-am instalat azi. Din pacate, nu am scapat de problema care-mi dadea batai de cap pe ROM-ul oficial ICS de la Evolio – Sleep of Death. In plus, dupa cum scrie si in descriere, camera e nefunctionala si, surprinzator, nu poti adauga APN-uri, ceea ce face ca accesul la date prin 3g problematic (se poate rezolva cu PPP widget). Ocupa cam 500MB din RAM (fata de ~200 MB varianta Evolio), dar ofera multe customizari suplimentare fata de aceasta, iar kernelul ofera si posibilitatea de overclock (pe care nu l-am testat). De asemenea, timpul in care boot-eaza e mai scurt. Eu unul am renuntat si am revenit la varianta beta Evolio, pe care am instalat RedEye WakeLock pentru a preveni intrarea in DeepSleep si a evita Sleep of Death (si Auto Airplane Mode pentru a taia automat Wireless-ul in modul Screen Off si a prelungi viata bateriei – tableta nemaintrand in DeepSleep). Daca puteti trai cu neajunsurile specificate mai sus, varianta Cm 10.1 e chiar ok.

 2. @cryo,buna descriere dar mi-e greu sa cred ca “mananca”500 RAM.Daca ar fi asa ,varianta Neura WiFi care are 512 RAM ar fi inutilizabila.Parerea mea este ca functioneaza mai bine decat Beta Evolio,cel putin varianta Neura WiFi.Repet,parerea mea ca si posesor de Neura printre altele.
  Multumim pt.ca vizitezi https://www.androidro.ro

 3. @admin, asta arata in system -> apps -> running: ~500 MB ocupati (si asta fara vreo aplicatie instalata ulterior – adica doar cu cele din zip-ul gapps). Daca folosesti varianta asta, ai probleme cu Sleep of Death? Si daca da, ai gasit vreo solutie pentru problema?

 4. nu are cum
  poate pe varianta cu 3g ca altfel numi explic…
  merge bine in principiu cu overclock dar are lag nu poti zice ca merge mai bine pe evolio ics
  are deasemenea sod care e foarte deranjant pe langa se mai si restarteaza cand e in sleep pentru mult timp
  p

  • @ali: Intr-adevar, am uitat sa precizez ca este vorba de varianta Neura 3G, cu 1 GB RAM. Nu am apucat sa fac teste cu CM 10.1 ca m-am lovit de problema 3g-ului, insa Varianta ICS beta chiar se misca bine, cu atat mai mult cu cat CPU-ul este recunoscut si folosit la 1,2 GHz (spre deosebire de 1 GHz cum il vedea pe Froyo). Animatiile sunt fluide, scorurile in benchmark-uri decente (~6.700 puncte in AnTuTu, ~2.900 puncte in Quadrant, ~1.100 puncte Vellamo HTML si 305 puncte in Vellamo Metal). Poate totusi o sa mai incerc o data varianta CM 10.1 sa-mi mai fac de cap cu el.

   @admin – nu vreau sa fiu inteles gresit si chiar ma bucur ca apar astfel de articole si actualizari de firmware pentru Evolio Neura, doar ca mie nu mi se potriveste varianta aceasta.

 5. @cryo sa-ti spun de ce nu am eu probleme cu sleep of death:Dupa ce folosesc tableta pur si simplu o inchid!:)Daca o folosesc din nou peste 2-3 ore o deschid.Castig si din baterie si nici nu ma deranjaza sa astept sa booteze deoarece o face foarte repede(sub 1 minut).Astea sunt variantele disponibile de ROM cu care trebuie sa ne obisnuim,din pacate nici nu cred ca o sa mai avem vreodata o varianta 100% functionala.
  Multumim pt.ca vizitati https://www.androidro.ro

  • acum am mai vazut un bug la cm10.1
   cand e in standby si apare o notificatie fce sunetul de notificatie dupa care un zgomot foarte ciudat

   nici cu wakelock nu prea merge… tot SOD e

   • @ali: Cu aplicatiile mai sus mentionate (RedEye WakeLock setat pe CPU only si Auto Airplane Mode by DON pentru a taia wireless-ul in modul Screen Off) nu am Sleep of Death – cel putin pe ICS beta – si am lasat tableta peste noapte. Problema e ca iti consuma cam 5-6% din baterie pe ora, tableta nemaiintrand in Deep Sleep, ci doar pana la frecventa minima configurabila de 216MHz (n-am incercat cu alte kernel-uri, care poate iti permit sa configurezi o valoare mai mica).
    Am incercat si alte programe de WakeLock, insa fara succes – mie doar RedEye Wakelock mi-a mers, cu celelalte intrau in Deep Sleep.

 6. Revin cu o precizare legata de memoria RAM ocupata (si asta e valabil si pentru CM 10 – Android 4.1.2 prezentat pe …..). Dupa instalarea ROM-ului, memoria ocupata pe Neura 3G este de ~500 MB, insa exista posibilitatea comprimarii in RAM a aplicatiilor (Performance -> Memory management -> zRAM compression), astfel incat, dupa activarea optiunii, memoria ocupata este la un nivel mult mai rezonabil, de ~250 MB.

 7. Am incercat un update pentru evolio neura 3g si s-a blocat tableta.
  Nu se mai aprinde nimic, nu pot s-o trec in mod APX sau in CWM.
  Am auzit ca daca se scurtcircuiteaza nu stiu ce pini de pe placa de baza i-si revine.
  M-a poate ajuta cineva?
  In timpul upgradeului era incarcata 90%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here