Acasă Stiri Android Si Noutati Aisemnal.ro, sau cum afli cat de bun este semnalul pe strada ta

Aisemnal.ro, sau cum afli cat de bun este semnalul pe strada ta

1

Aisemnal.ro, sau cum afli cat de bun este semnalul pe strada ta, o initiativa noua a celor de la ANCOM, as spune ca si laudabila. Este vorba despre un site dedicat retelelor de telefonie mobila, o harta interactiva ce raspunde la cateva intrebari:

  • Unde este cel mai bun semnal GSM?
  • Exista semnal în interior?
  • Exista semnal exterior?
  • Unde este semnalul GSM slab?
  • Care sunt zonele fara semnal GSM?

Conform celor de la ANCOM, “Pe acest site puteți consulta harta de acoperire cu semnal mobil a localitaților, drumurilor naționale și județene din România, realizată integral de către Autoritatea Naţională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), în urma unei campanii de monitorizare defășurată în perioada mai – septembrie 2019.

Platforma reflectă acoperirea cu semnal mobil pentru toate tehnologiile disponibile la momentul efectuării măsurătorilor (2G/3G/4G) pentru toţi operatorii mobili activi pe piaţa din România. Măsurătorile au fost realizate în localitățile cu mai mult de 10 locuitori și de-a lungul drumurilor naționale și județene.”

Am rasfoit si eu putin acest site si il gasesc foarte bine pus la punct si destul de util. De ce destul de util si nu super util? Depinde in ce situatie te gasesti si de ce ai vrea sa stii unde este cel mai bun semnal.

Poate ca vrei sa te muti intr-un oras nou sau intr-o zona noua, poate vrei sa-ti schimbi operatorul de telefonie mobila sau pur si simplu, esti curios sa vezi (la nivel de strada), care este puterea semnalului GSM.

Dupa ce ai intrat pe aisemnal.ro, iti alegi operatorul (din partea stanga) si apoi, tipul de conexiune, 2G, 3G sau 4G. Pe harta care ti se va deschide, cauti orasul sau strada ce te intereseaza.

Sa spunem ca ai selectat Digi Mobil. Pe harta, iti vor aparea buline colorate in functie de puterea semnalului, ai chiar si o legenda:

  • Semnal Foarte Bun
  • Semnal Bun
  • Semnal Slab
  • Semnal la Limită
  • Fara Semnal

In linii mari, cam acesta este rolul aisemnal.ro, exista pe site inclusiv un tutorial de folosire si informatii despre cum au facut masuratorilor. Mai mult, poti sa vezi cum sta fiecare operator in parte, la nivelul intregii tari (maresti harta). Observ ca in ultima perioada, ANCOM a intrat si pe TV cu o serie de campanii de informare, un aspect pozitiv.

REVEDEȚI PREZENTAREA
general
Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here