baterie

Allview Viva Q8 Tableta Quad Core Android

Allview Viva Q8 Tableta Quad Core Android

Firma Allview tocmai a lansat noua gama de tablete quad core Android, una cu un ecran de 7.9inch pe numele ei Viva Q8 si una cu o dimensiune a ecranului de 7inch pe numele ei Viva Q7 .Tabletele cel putin la prima impresie pot spune ca sunt dotate cu o configuratie buna si au parte de o prezentare foarte reusita.Astfel, Allview isi mareste oferta de tablete quad core dupa ce acum cateva luni au lansat si o varianta cu ecran  de 9.7″ pe numele ei Allview Alldro 3 Speed Quad.

Allview Viva Q8 Tableta Quad Core Android
Procesor

Viva Q8 dispune de un procesor puternic Cortex A7 quad core la 1Ghz, procesor grafic cu 8 nuclee PowerVR SGX 544 MP2 combinatie ce ar trebui sa ruleze cu usurinta si cel mai pretentios joc pe platforma Android mai ales ca tableta este dotata cu 1GB memorie RAM.

Camera Foto/Video

O surpriza placuta este si prezenta unei camere foto/video performanta de 5 MP, cu senzor  OV5647 ce ar trebui sa realizeze fotografii mai mult decat decente, camera avand si posibilitatea de inregistrare video in format Full HD 1920×1080 la 30fps, fiind astfel prima tableta sub brand romanesc capabila de asa ceva.

Tot la capitolul foto/video tableta este capabila sa captureze 10 fotografii pe secunda cu ajutorul functiei Fast Snap si mai dispune si de functia Time Lapse care poate fi folosita pentru a construi o poveste din cadre preluate pe o durata mai lunga de timp conform celor de la Allview.Alte functii ale camerei ar fi posibilitatea de fotografii panoramice Day Dream si este capabila sa realizeze fotografii atunci cand se afla in modul filmare.

 

Display

Ecranul tabletei este din sticla, cu o diagonala de 7.9 inch de tip IPS si dispune de o rezolutie 1024 X 768 pixeli.Ca o noutate gasim si functiile software Intelligent Backlight si Smart Color pentru o imagine mai clara.

Alte Specificatii

Tableta Viva Q8 vine preinstalata si cu cateva aplicatii utile cum ar fi player-ul 4K, Antivirus Bitdefender si Office Viewer.Memoria interna a tabletei este de 8 GB insa poate fi extinsa cu usurinta prin intermediul unui card de memorie.

Sistemul de operare folosi pe Viva Q8 este cel mai recent de la Android, 4.2.2 cu functii noi precum Fast Boot ce ofera o pornire rapida in numai 5 secunde si  versiune firmware 3.2 Allwiner.

Conform Allview, pentru viitoare actualizari ale software-ului, ai la dispozitie o aplicatie dedicata de update care faciliteaza aceasta procedura.Astfel, fiecare viitor update de software poate fi efectuat direct de pe tableta, intr-un mod mult mai simplu.

 

Conectivitate

Viva Q8 nu dispune de Bluetooth insa prin intermediul unui modem 3G separat te poti conecta la internet,are conectivitate Wifi b/g/n insa nu are receptor GPS integrat.

Multimedia

Un lucru imbucurator este si faptul ca tableta dispune de 2 difuzoare stereo, reda formate multiple este capabilade  decodare video la rez  4k 3840x2160p si FullHD 1920X1080p prin HDMI.Tabletaeste disponibila in 2 culori, alb sau negru si exista mei multe accesorii compatibile pentru ea.

Baterie

Bateria tabletei este de tip Litiu Polimer de 3.7 V cu o capacitate de 4000 mAh ce ofera un stand-by de 130 ore si 4 in utilizare.

Dimensiuni

Viva Q8 are 200x139x7,5 mm si  cantareste 357g.