baterie

Am rezolvat si cu lipsa acelui jack audio din televizoarele SMART

Am rezolvat si cu lipsa acelui jack audio din televizoarele SMART

Rezolvarea este destul de simpla, o stiam, dar mi-a luat ceva timp pana sa o pun in practica. Un televizor fara un jack audio, este ca un telefon fara jack audio. Dar in acest caz, nu poti conecta o statie audio. Sau o poti face, conditia ar fi ca aceasta sa aiba intrare pt cablul optic.

In 2020, putine mai sunt televizoarele de tip SMART care mai sunt dotate cu un jack audio de 3.5mm. Eu am un Samsung curbat si despre el, puteti citi in acest material de review.

Sunt super pretentios in materie de muzica si de sunete. Nu-mi permit sa cumpar scule de mii de euro dar in orice caz, raman pretentios si vreau sa aud muzica, nu zgomot.

Am rezolvat si cu lipsa acelui jack audio din televizoarele SMART

Am televizorul de mai bine de un an si de muzica se ocupa o statie Sony, aceasta era conectata la TV printr-un cablul optic. Nu eram multumit de sunet, statia respectiva nefiind chiar pe gustul meu.

Asa ca m-am indreptat catre ceva vintage, o adevarata scula AIWA. Sunet de cristal, cunoscatorii stiu ce spun, este o statie de prin anii 80. Imperecheata cu niste boxe Sony de podea si unele ceva mai mic dar tot Sony, ofera un sunet de care nu te mai saturi.

 

A aparut si problema. AIWA aceasta fiind de prin anii 80, nu are intrare pentru cablul optic, nu o puteam folosi pe modul auxiliar. Televizorul nu are jack audio si in acest mod, nu o puteam imperechea.

Solutia a venit repede si in cazul in care aveti aceeasi problema ca si mine, recomand sa apelati la metoda pe care am sa o prezint in cele ce urmeaza. Ofera o rezolvare, calitatea sunetului nu dispare.

Este practic o cutiuta ce se alimenteaza de la 5V si prin intermediul ei, poti conecta televizorul cel nou la statia veche. 90 de lei costa minunea, eu ma lua-o de pe eMag si sunt super multumit (link de afiliat).

 

Un convertor audio digital la analogic, cablul din fibra optica fiind inclus. Recomand un cablu mai de calitate, cel din pachet este subtire. In cutie am primit si un cablu USB, se alimenteaza la 5V si am folosit un incarcator de telefon mobil.

Intr-o parte se conecteaza cablul optic ce iese din TV si alimentarea. In partea opusa, un RCA care intra in statie:

 

Gata cu problema, sunetul este excelent si recomand acest convertor. Ramane acum sa vad si cat de mult rezista, il tin alimentat non-stop – este in spatele televizorului si cam dificil de scos din priza dupa utilizare.