baterie

Android 11 va da liber filmarilor lungi si la calitate 8K

Android 11 va da liber filmarilor lungi si la calitate 8K

Android 11 va da liber filmarilor lungi si la calitate 8K – Desi la final de 2019 multe dintre modelele flagship inca nu au primit Android 10, ne gandim deja la Android 11.

Si nu este nimic fortat, stim deja ca cei de la Google lanseaza anual cate o versiune de Android. Mai intai, in variante Beta si spre toamna, variantele finale care incep sa fie primite de multe dintre modelele de telefoane.

Acum, in prag de an 2020, Android 9 Pie este cea mai raspandita versiune, cu 34,4%. Urmeaza Android 8 Oreo cu 23,7% si 7 Nougat cu putin peste 14 procente.

Android 10, are o raspandire de numai 0.4% si va mai dura cam 1 an sa ajunga la peste 20%. Producatorii de telefoane si de tehnologie nu stau pe loc si in fiecare luna, aflam vesti noi legate de modul rapid in care avanseaza tehnologia.

Android 11 va da liber filmarilor lungi si la calitate 8K

Sistemul de operare trebuie sa tina pasul si sa mai elimine inclusiv din anumite limitari. Una dintre acestea, se refera la dimensiunea clipurilor video pe care utilizatorul le poate filma.

Mai exact, la ora actuala, nu putem folosi camera video pentru fisiere mai mari de 4GB, indiferent de formatul sau rezolutia la care filmam. Si ce rost are sa avem telefoane capabile de captura 4K sau 8K, cat timp nu putem filma cat ne tine bateria?

Android 11

Da, exista producatori care prin intermediul unor aplicatii, reusesc sa treaca peste aceasta limitare, cu ajutorul unor aplicatii. Insa, problema de fond ramane.

Vestea buna este ca incepand cu anul 2020 si versiunea Android 11, toate telefoanele mobile vor putea filma la clipuri cu dimensiuni mai mari de 4GB. Totusi, va exista o conditie si vom fi nevoiti sa nu folosim ca mediu de stocare un card de memorie formatat FAT32.

Acest FAT32 (File Allocation Table 32), a fost introdus de catre cei de la Microsoft, in anul 1996 si nu permite salvarea unor fisiere mai mari de 4GB. Dar aceasta restrictie, nu se aplica si telefoanelor mobile cu Android, decizia a fost in mana celor de la Google, companie care abia acum s-a decis sa ridice restrictia, actualizand componenta mpeg4writer.