Connect with us

Aplicatii telefoane Android

AnTuTu dispare din Google Play, lovitura grea pentru aplicatie in 2020

Published

on

AnTuTu dispare din Google Play, aplicatia nu mai poate fi descarcata din magazinul de aplicatii. De fapt, nicio aplicatie dezvoltata de catre acestia nu mai este disponibila!

Este vorba despre AnTuTu 3D Bench, AnTuTu Benchmark, dar si AItutu Benchmark (cea care testeaza inteligenta artificiala a telefoanelor mobile).

Putem spune ca este o lovitura grea pentru aceasta companie si nu stim cat timp aceasta nu va mai fi disponibila. Era una dintre cele mai descarcate aplicatii din Google Play si cu siguranta, utilizata de majoritatea posesorilor de telefoane mobile. In plus, un bun indicator al performantelor.

Advertisement

Dar de ce a disparut AnTuTu din Google Play? Ce s-a intamplat?

AnTuTu dispare din Google Play – Politica de confidențialitate care aparea in ultima versiune disponibila, facea referire catre site-ul web al Cheetah Mobile, ceea ce ar indica faptul ca AnTuTu ar fi detinuta de fapt de catre acestia (Cheetah Mobile).

Mai stim ca de curand, Google a indepartat din magazinul de aplicatii toate linkurile catre Cheetah, asta dupa mai multe incarcari repetate ale politicilor de confidentialitate.

Advertisement

AnTuTu dispare din Google Play

In cazul in care AnTuTu ar fi detinuta de Cheetah Mobile, asta ar explica motivul pentru care toate aceste aplicatii nu mai pot fi descarcate.

Insa, versiunea web a renumitei aplicatii de testare nu face vreo trimitere catre Cheetah. Baza de date arata ca Fu Sheng ar fi presedintele Antutu Technology Co., practic aceeasi persoans care este si CEO al Cheetah Mobile.

Pe site-ul AnTuTu, au disparut linkurile catre Google Play si au fost inlocuite cu versiuni fin format apk., acesta putand fi descarcate din alte surse.

Advertisement

Deci, se pare ca totul tine de protectia utilizatorului, fapt pe care Google l-a luat foarte in serios in ultima perioada. De-a lungul timpului, mai multe aplicatii celebre au avut o soarta asemanatoare, includ aici si aplicatia TikTok, cea care a tot aparut si disparut din Google Play.

Daca vreti sa instalati AnTuTu si sa va testati telefonul, va trebui sa cautati aplicatia in alta parte.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des