Acasă Stiri Android Si Noutati Aplicatia si cardul Monese, rivali pentru Revolut in Romania (pareri)

Aplicatia si cardul Monese, rivali pentru Revolut in Romania (pareri)

5

Monese intra oficial in Romania incepand cu data de 11.02.2020. Tot un fintech britanic, asemanator cu Revolut cel ce s-a lansat in Romania in 2018 si care deja a depasit 1 milion de utilizatori la noi in tara.

Monese are la ora actuala in jur de 300.000 de utilizatori dar in curand, situatia ar putea sa se schimbe. Vor intra oficial si pe piata din Romania si vor oferi un serviciu util, IBAN-ul romanesc in lei.

Serviciul este disponibil la ora actuala si prin intermediul unei aplicatii ce se poate instala pe un telefon mobil cu Android, dar si printr-un card bancar fizic. Revolut are un mare avantaj acum, cei de la ANAF nu pot pune poprire pe un astfel de cont.

Monese

Avand in vedere ca incepand de maine (11.02.2020) Monese va intra oficial si in Romania, ne putem astepta la ceva declaratii din partea lor, poate si in legatura cu ANAF-ul.

La fel ca si Revolut, are si un serviciu gratuit, exista posibilitatea de a primi cardul fara sa platim nimic. Mai mult, cei care deja si-au facut card la ei, au primit o suma de bun venit si daca vor convinge prietenii sa foloseasca serviciile, vor castiga alti cativa euro.

Am incercat sa-mi fac card la ei, am trecut prin tot procesul de setare si identificare (inclusiv trimiterea de clip video), dar pana acum nu am primit cardul. Il astept cam de 3 luni…

Monese

Capturile de ecran pe care le vedeti, sunt trimise de un cititor androidro.ro. In cazul in care va intereseaza sa va faceti un card gratuit si sa primiti o suma initiala, puteti folosi codul-invitatie FLOR7947.

Apoi, dupa ce va vine cardul, puteti si voi sa trimiteti prietenilor coduri de inscriere si pentru fiecare card nou, primiti pana la 25 euro.

Sunt trei tipuri de carduri disponibile, acestea se livreaza gratuit prin posta si pot fi utilizate in orice magazin din Romania, fie el fizic sau online:

Simple, cel gratuit si care va ofera posibilitatea sa retrageti pe luna pana la 1000 de lei de la ATM.

Clasic – cardul cu o taxa de 24.95 lei pe luna. Acesta permite retrageri lunare de pana la 45.000 pe luna.

Premium – 69.95 lei pe luna, gratuitate la orice retragere de la ATM.

Monese

Monese pune la dispozitie si un serviciu de relatii cu clientii (in limba romana), contul poate fi alimentat si prin depunere de cash la orice banca din Romania, exista si posibilitatea de a incasa salariul direct pe acest tip de card.

*aplicatia Monese este gratuita in Google Play.

Alte lucruri bine de stiut despre Monese:

Cardurile pot fi emise numai catre persoanele care au implinit cel putin 18 ani, indiferent de cetatenie sau de istoricul bancar.

Odata ce prietenul pe care l-ai invitat si-a folosit cardul pentru prima data, veti primi amandoi un bonus dupa ce prima tranzactie a fost efectuata.

Pentru a deschide un cont si a primi cardul, este suficienta instalare aplicatiei din Google Play.

Cardul este trimis impreuna cu un cod de activare din 4 cifre.

Pentru a activa cardul, trebuie utilizata aplicatia (exista o sectiune dedicata).

Codul PIN al cardului Monese, este in interiorul aplicatiei.

Utilizatorul isi poate bloca sau debloca oricand cardul.

Platile cu cardul vor fi blocate daca PIN-ul este introdus eronat de 3 ori. Cardul nu va fi retinut de bancomat, acesta va deveni activ  u PIN-ul corect, in mod automat, dupa ora 00:00 a zilei in care a fost blocat (ora Londrei).

Echipa de asistenta telefonica nu va putea debloca acest card, va trebui sa asteptati perioada de timp.

Daca bancomatul retine dintr-o eroare cardul Monese, acesta nu va fi returnat de catre companiile care l-au retinut. Este necesar ca utilizatorul sa-l blocheze imediat si sa solicite un card nou apasand pe butonul “Pierdut sau furat” din sectiunea Card de Debit a aplicatiei.

PIN-ul initial al cardului poate fi schimbat la orice bancomat care accepta Mastercard si ofera aceasta posibilitate.

Cardurile nu pot fi folosite in benzinarii pentru plata la pompa, dar poti fi utilizate la casa de marcat.

Sunt unele companii aeriene care nu accepta acest tip de card pentru plati in timpul zborului.

Monese nu permite plati catre anumiti comercianti si poate sa-i blocheze daca se incadreaza in categorii precum saloane de masaj, plati direct la pompa de combustibil, servicii de publicitate, matrimoniale.

Limita contactless pentru plati in UE este de 25 euro.

Posesorul poate solicita o plata de la cineva care nu are cont Monese, este nevoie numai de numarul de telefon al persoanei respective.

In unele tari, exista suport pentru Apple Pay (inclusiv Romania) si Google Pay (fara suport pentru Romania).

Contul PayPal poate fi conectat cu cel Monese.

Din motive de securitate, nu poate fi accesat contul decat de pe un telefon mobil deodata. Daca utilizatorul isi schimba telefonul de pe care acceseaza in mod normal contul, acesta va trebui mai intai autorizat. Autorizarea se face prin mail-ul inregistrat.

Monese LTD este un agent inregistrat al PrePay Technologies Limited care este o institutie de moneda electronica autorizata de catre Autoritatea de Conduita Financiara pentru emiterea de moneda electronica.

Spre deosebire de banicle traditionale, Monese nu reinvesteste fondurile clientilor, acestea sunt pastrate separat de finantele companiei. In cazul in care Monese se inchide, toti clientii vor primi inapoi 100% din sold.

Monese nu recomanda deschiderea unui cont sau accesarea aplicatiei folosind dispozitivul altei persoane.

In cazul in care o agentie sau o persoana se ofera sa deschida un cont pentru dvs., este recomandat sa contactati imediat Monese.

5 COMENTARII

 1. Din cauza limitărilor de retragere numerar, și se poate plăti prin Contactles doar 25 euro.
  Nu se poate plăti combustibilul.
  Sunt mai mult, restricționat.
  Nu e rentabil.
  Deci PASS.
  Nu ma convins nici Revolut, să fac o mișcare.

 2. Genul ăsta de conturi nu vin cu nimic nou…doar limitări si ceva taxe..de exemplu contul de bază îl am la ing și e fără nici un fel de taxe, plățile în valută se fac cam la cursul bnr(nu mai e vraja cu un schimb mare)…am aplicat pentru revolut dar e doar bătaie de cap, să alimentezi contul dintr-un de al nostru….sunt doar rahaturi ambalate frumos…

  • Anaf nu poate (cică) face poprire pe astfel de carduri. Eu am avut un eveniment neplăcut cu poprirea din cauza unei amenzi data de CNADR..(rovignieta)…ulterior am câștigat în instanță…dar deja imi blocasera contul …o întreagă tevatură, timp pierdut,s.a.m.d.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here