Connect with us

Stiri despre telefoane

Aplicatia ChatGPT inregistreaza cresteri record, dar ritmul incetineste

Published

on

Aplicatia ChatGPT inregistreaza cresteri record, dar ritmul incetineste in ultima perioada. Asa cum deja stiti, cel mai performant asistent inteligent si-a lansat anul acesta aplicatiile pentru Android si iOS, sumele stanse nu sunt deloc de neglijat.

Chiar a stabilit un nou record in septembrie, cu venituri de aproape 4,6 milioane de dolari si 15,6 milioane de descarcari la nivel global. Cu toate acestea, exista indicii ca expansiunea sa fulminanta ar putea incepe sa incetineasca.

Dupa o perioada de crestere solida, in care veniturile au crescut cu 31% in iulie si 39% in august, aplicatia a vazut o crestere de numai 20% in septembrie, semnificativ mai scazuta. Aceasta schimbare de ritm sugereaza ca piata pentru serviciul premium ChatGPT+, care costa 19,99 dolari pe luna, ar putea fi aproape de punctul de saturatie.

Advertisement

Desi ChatGPT a generat venituri considerabile, nu este lider de piata cand vine vorba de aplicatii AI. Un rival numit Ask AI a generat venituri mai mari, ajungand la un varf de 6,55 milioane de dolari in luna august.

Pe partea de venituri nete, aplicatia ChatGPT a raportat aproximativ 3,2 milioane de dolari in septembrie, dupa ce gigantii tehnologici Apple si Google si-au luat cota parte. Daca ne raportam la descarcarile din magazinele dedicate, aplicatia a inregistrat 15,6 milioane de instalari noi in septembrie, ridicand totalul instalarii la peste 52 de milioane.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des