Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Aplicatia ce foloseste microfonul telefonului pentru masurarea pulsului

Published

on

Aplicatia ce foloseste microfonul telefonului pentru masurarea pulsului – Din cand in cand, mai dau peste o aplicatie care chiar isi face treaba destul de bine. De data aceasta, discutam despre aplicatia My Heart Rate, este gratuita in Google Play si a fost lansata recent, in data de 15.10.2019.

Are un rating bun in cadrul magazinului oficial si comentarii pozitive. Este o aplicatie destul de simpla, fara prea multe setari sau optiuni. Insa, face ceea ce spune. Adica, iti masoara pulsul si o face cu o acuratete destul de mare.

Nici nu ar avea cum sa fie altfel, nu este greu si nici nu ai nevoie de aparatura speciala pentru a masura pulsul. Ce inseamna ca “masoara pulsul”? Pulsul este bataia, frecventa sau ritmul inimii, limita normala fiind intre 60 si 100 de batai pe minut. Daca aveti sub sau peste aceste valori, nu este ok si trebuie sa va adresati medicului.

Advertisement

Aplicatia ocupa un spatiu de stocare mic si este usor de folosit. Se bazeaza pe microfonul telefonului pentru a functiona. Si cum stim ca de regula microfoanele telefoanelor sunt de calitate, putem spune ca si rezultatele masurate sunt ok. Iata ce trebuie sa faci.

Descarci aplicatia din acest link (este gratuita).

O instalezi pe telefon, o deschizi si urmaresti scurtul tutorial.

Advertisement

Acorzi permisiunile necesare (pentru microfon).

Te linistesti, te asezi pe un scaun si recomandat sa porti ceva lejer, adica sa nu ai o imbracaminte foarte groasa. In jurul tau, va trebui sa fie liniste. Microfonul nu trebuie sa inregistreze alte zgomote de fundal.

Apesi pe start si apoi, pozitionezi telefonul in dreptul inimii. Practic, il vei lipi de corp, (cu microfonul pozitionat in dreptul inimii) si apoi apesi pe “Start”.

Advertisement

Masuratoarea dureaza cateva secunde. Apoi, vei vedea rezultatele, ai acces si la un istoric al masuratorilor, inclusiv pe zile si pe ore. Iata cateva capturi de ecran:

Nu uitati ca pana la urma, este o aplicatie pentru telefonul mobil. Si oricat de mare ar fi acuratetea rezultatelor, o aplicatie nu trebuie sa indeplineasca rolul unui medic! Daca aveti probleme de sanatate, nu va bazati pe telefoanele mobile sau pe aplicatii, medicul ramane baza.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des