Connect with us

Stiri despre telefoane

Aplicatia oficiala cu care poti verifica daca banii sunt falsi

Published

on

Exista o aplicatie oficiala (dezvoltata chiar de BNR) si cu ajutorul ei poti verifica daca bancnotele sunt false. Asta in contextul intamplarii de ieri, cand bancomatele unei banci din Bucuresti, au acceptat spre alimentare bani falsi, suspectii chiar si-au infasurat degetele in scotch.

Desi nu se intampla asa ceva in fiecare zi, nu este rau sa avem o aplicatie care ne ajuta sa identificam o bancnota falsa si o putem folosi in momentul in care avem suspiciuni. Este vorba despre LeulRomanesc, publicata in Google Play chiar de catre Banca Nationala a Romaniei.

Interfata aplicatiei este una cat se poate de simpla. Nu are meniu, nu are setari, nu iti cere sa introduci sau sa-ti faci cont, parole, etc. Nici nu poate fi vorba despre reclame.

Advertisement

Sunt 3 zone mari pe display, atunci cand o deschizi. Bancnote, monede si jocul portretelor. Este un fel de test si daca raspunzi corect si reusesti sa potrivesti portretele cu cele 8 bancnote aflate in circulatie, iti va genera una cu chipul tau.

Prima categorie si cea mai importanta, ne va ajuta sa ne dam seama daca tinem in mana bani falsi. Practic, aplicatia ne arata toate bancnotele puse in circulatie si valabile, ne arata toate elementele de siguranta, putem da zoom (imaginile sunt de foarte buna calitate).

Are chiar si o “lumina” UV care ne arata unde sunt anumite elemente importante si pe care ar trebui sa le descoperim cand folosim UV. Capturi de ecran cu interfata aplicatiei si cateva dintre optiunile disponibile:

Advertisement

Din pacate, nu suporta dolar sau euro si nici nu putem sa scanam (sau sa facem o poza si sa o introducem in aplicatie) o bancnota si sa ne spune adaca este ok sau daca este falsa, discutam mai mult despre un fel de lectie/tutorial. Dar este ok de folosit la nevoie. LeulRomanesc este gratuita in Google Play!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171