Connect with us

Daca ai un dispozitiv cu Android (tableta, telefon, televizor inteligent), mai mult ca sigur detii si un cont de Google. Prin el te conectezi la dispozitiv, prin el ai acces la magazinul de aplicatii, la retelele de socializare, YouTube, etc.

Practic, intr-o buna masura, totul se invarte in jurul unui cont Google. Si implicit, in jurul unor parole, unele pe care le uitam des si pe care trebuie sa trecem printr-0 lunga serie de verificari in cazul in care dorim sa le schimbam.

Insa, acum, Google introduce o functie noua si chiar utila. Este vorba despre autentificarea prin scanarea amprentei sau prin recunoastere faciala, am sa va arat mai jos cum sa faceti asta.

Recent, gigantul tehnologic a anuntat oficial lansarea suportului pentru passkeys (chei de acces), permitand utilizatorilor sa creeze astfel de chei de acces pentru a se autentifica biometric in conturile lor, evitand astfel necesitatea introducerii unor parole lungi, complicate si greu de tinut minte.

Tehnologia Passkeys a fost dezvoltata de FIDO Alliance, o organizatie la care au aderat mai multe mari companii de tehnologie. Aceasta presupune configurarea a doua chei criptografice, una privata si alta publica.

Si este o masura mult mai sigura, cineva iti poate sparge sau fura parola, dar nu poate face asta amprentei tale! Dar gata cu aceste explicatii, haideti acum sa trecem la treaba si sa configuram autentificarea cu parola.

Nu conteaza ce telefon ai, ce model sau cine l-a produs, tutorialul este universal. Iata ce trebuie sa faceti (nu confundati cheie de acces cu cheie de securitate):

  • Intra in meniul telefonului si cauta iconita care te va duce in zona de setari.
  • Acum, cauta Google si conturi, acceseaza.
  • Apasa pe “gestioneaza-ti contul Google”.
  • Cauta “securitate” sau apasa aici.
  • Vei vedea acum ca poti sa creezi chei de acces pentru dispozitivele tale sau daca acestea au fost create automat.
  • Ni se spune ca “Dispozitivele Android creeaza automat chei de acces pentru tine cand te conectezi la contul Google”
  • Trebuie sa ai verificarea in 2 pasi activata.

cheie acces google

Cam asta a fost tot, important de precizat ca logarea prin autentificare biometrica va fi permisa si pe alte sisteme de operare, nu neapart Android. Astfel, vei putea sa-ti accesezi accesa contul Google de pe un computer cu Windows folosind metoda biometrica disponibila pe telefonul pe care a fost salvata aceasta cheie.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!