Connect with us

Tutoriale telefon

Ce trebuie sa faci daca ai aplicatii care se opresc si se inchid singure

Published

on

Aplicatiile se inchid singure? Actualizeaza Android System WebView – Sute de milioane de telefoane din intreaga lume se confrunta acum cu o serie de probleme, unele pe care chiar Google le-a recunoscut. Si tot Google a oferit rezolvarea.

Chiar daca nu ar fi normal sa se intample asa ceva, iata ca se intampla. Pana la urma, niciun sistem de oeprare nu este perfect si problemele pot aparea. Sa ne imaginam ce s-ar intampla daca niciun telefon nu ar mai functiona pentru o perioada de 24h? Nu vrem sa o facem!

Problemele au aparut acum cateva zile si par inca nerezolvate pe o serie de telefoane. Si probabil ca nu vor fi rezolvate pana cand utilizatorul face cateva actualizari pentru o serie de aplicatii sau servicii. Mai exact, pentru Google Play, Google Chrome si Android System WebView.

Advertisement

Daca stim cu “ce se mananca” primele doua aplicatii, haideti sa aflam cateva secrete despre serviciul Android System WebView. Este practic un serviciu, nu putem sa-i spunem aplicatie.

“Android WebView este o componentă de sistem cu tehnologie Chrome, cu ajutorul căreia aplicațiile Android pot să afișeze conținut web. Această componentă este preinstalată pe dispozitiv și trebuie actualizată pentru a te asigura că beneficiezi de cele mai recente actualizări de securitate și remedieri de erori.”

Putem sterge acest serviciu sau sa-l dezactivam? Da, insa nu este deloc recomandat sa o facem. Sistemul de operare va inceta sa functioneze corect. Daca aveti pe telefoane Android 9 Pie sau Android 8 OREO, puteti renunta la System WebView. Daca ruleaza Android 11 sau 10, nici sa nu va ganditi.

Advertisement

[the_ad id=”80251″]

Android System WebView este o parte importanta pentru Android si permite telefonului să afișeze conținut de pe web direct in interiorul unei aplicații care nu este un browser. Dezvoltatorii pot utiliza Android System WebView si pentru a adauga funcționalitatea browserului aplicatiilor pe care le dezvolta, incluzand o baza de date de coduri WebView în software. Cum actualizam?

Android System WebView – actualizeaza

Nu prea are rost sa o cautati in interiorul sistemului de operare, probabil ca nu o veti gasi. De pe telefon, intra in magazinul de aplicatii Google Play, cauta “Android System WebView” si vei vedea ca iti va aparea scris “Actualizare”. Apasa acolo i asteapta cateva secunde (cel mai recent update este din 22.03.2021).

Advertisement

 

Eventual, dupa actualiare nu ar strica sa repornesti telefonul. Aplicatia Google Play nu prea ai cum sa o actualizezi, aceasta isi va face update automat. Insa, daca folosesti Google Chrome, recomand actualizarea.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des