baterie

Sa va spun un secret! Despre un telefon din 2017 si unul din 2020

Sa va spun un secret! Despre un telefon din 2017 si unul din 2020

Sa va spun un secret! Despre un telefon din 2017 si unul din 2020

Acum cateva zile, am avut ocazia sa ma joc putin cu un Samsung Galaxy S8 Plus. Am facut-o din nou. A fost telefonul meu timp de un an de zile si apoi, l-am daruit unui membru al familiei.

Cel cu Snapdragon 835, aparut in 2017. Nu l-am mai butonat de cam un an de zile, dar am avut ocazia sa o fac acum, in 2020. Si am ramas impresionat de ceea ce inca poate si de aspectul sau.

Persoana care-l detine inca il are cu Android Oreo. Este ceva mai in varsta si nu s-a chinuit sa-i faca vreun update. Chiar si asa, vreau sa va spun ca nu am simtit absolut nicio diferenta intre el si telefonul meu personal. Tot un flagship, dar din 2019 cu Snapdragon 855, adica doua generatii mai sus.

Chiar le-am pus unul langa altul si am facut o comparatie rapida. Faacebook, internet prin browser, YouTube, prin meniuri, etc. Adica fix cum un telefon este folosit in mod normal.

Sa va spun un secret! Despre un telefon din 2017 si unul din 2020

Si va spun sincer ca nu prea am simtit nicio diferenta intre telefonul din 2017 si cel din 2019. Ma refer la viteza cu care reactioneaza, cum se deschid aplicatiile si toata experienta pe care o ai atunci cand butonezi un telefon mobil. Si apropo, acumulatorul se prezinta intr-o stare ireprosabila.

Mai mult decat atat, am deschis si camera foto. Da, are una singura, nu mai multe. Stim ca acum este la moda sa te dai mare cu un telefon care are de la 4 camere in sus (complet eronat).

Este oare nevoie de toate? In mare masura, nu este nevoie. Sa fim sinceri…facem poze pentru a le partaja pe retelele de socializare sau pentru a le pastra in memoria calculatorului sau chiar a telefonului.

Credeti ca in aceste conditii veti sesiza diferentele dintre o poza facuta cu un telefon din 2017 si unul din 2019 sau 2020? Va spun eu ca nu. Chiar NU.

Cati dintre noi stam sa analizam cele mai fine detalii pe care le contine o poza? Cati dintre noi mergem sa le printam pe hartie sau sa folosim cei 100MP pentru a printa un banner? Cati dintre bnoi folosim toate functiile complet inutile pe care producatorii le lanseaza numai pt. marketing? Sa fim seriosi…

Facem poza si o uitam prin telefon sau o partajam pe retelele de socializare si oricum, aici isi pierde din calitate. Stiu, tehnologia avanseaza si noi ar trebui sa tinem pasul cu ea. Oare asa este?

Nu cumva ne cumparam telefoane scumpe fara sa avem nevoie de ele? Nu cumva suntem presati de noutatile care cad peste noi, de reclamele super colorate pe care le vedem peste tot?

Toate acestea ne fac sa uitam un lucru esential. Un telefon mobil bun care a fost lansat acum 3 ani de zile, este la fel de bun ca unul lansat ieri. Fara exagerare. Iti va satisface toate placerile. Si cele audio, si cele vizuale, dar si cele foto. Cu greu vei simti diferente.

Ar trebui sa ne simtim rusinati cand scoatem din buzunar un telefon vechi de 3 ani de zile? Chiar daca el functioneaza ireprosabil? Nu ar trebui, dar se intampla de foarte multe ori, asa suntem noi.

Vrem sa avem tot ceea ce este mai nou, sa ne laudam si parca ne simtim mai bine. Stiu, ecranele sunt mai atractive, producatorii ne intampina cu tot felul de optiuni noi care au denumiri pompoase, camere care filmeaza macro sau au un zoom de poti filma si inelele lui Saturn, etc. Lista poate continua, o stiti si voi bine, o prezint aproape in fiecare zi.

Morala? Apreciati ceea ce aveti si nu va inghesuiti sa va cumparati ceva nou si scump, mai ales in cazul in care chiar nu aveti nevoie de acel produs.

Dar o veti face, asa cum o fac si eu si majoritatea celor care citesc acest site (si nu numai).

Unde cred eu ca exista cu adevarat schimbari si unde este cazul chiar sa faci upgrade? Atunci cand ai un telefon mid-range sau unul chiar mai ieftin. Aici da, situatia se schimba si articolul nu mai este chiar valabil. In rest, NU.

Si apropo de S8, mica vedeta a articolului. Inca are SuperAMOLED, un procesor excelent, ecran HDR 10 cu rezolutie 2K, baterie buna, protectie contra apei, incarcare wireless si o camera super. Exact caracteristici premium si acum, in 2020. Apropo, nu are nici notch dar se lauda cu jack audio…