Acasă Stiri Android Si Noutati ARK OS Huawei, un dezastru iminent cu Mate 30 PRO? Sau din...

ARK OS Huawei, un dezastru iminent cu Mate 30 PRO? Sau din contra?

1

ARK OS Huawei, un sistem de operare deja confirmat. Prin acest tertip, cei de la Huawei vor sa se puna la adapost. Mai exact, vor sa se asigure ca nu vor avea probleme, asta in cazul in care chiar nu vor mai avea voie sa foloseasca sistemul de operare Android.

Se pare ca in aceasta perioada, problemele Huawei nu sunt chiar putine. Practic, daca ar fi sa scriem numai despre tot ce se intampla in jurul acestei companii, nu am mai avea timp de alte subiecte.

Ba iese sau intra din diverse aliante, se cearta cu Google si se impaca peste cateva zile, apoi iar se cearta, am aflat la un moment dat ca nu ar mai avea cum sa lucreze cu diverse companii ce se ocupa strict de dezvoltarea de procesoare sau conexe.

Procesoarele si le fabrica aproape singuri, problema ar fi sa poata in continuare sa apeleze la WiFi, Bluetooth, SD Card, etc. Insa, cred ca marea problema este data de sistemul de operare.

Ati vazut ce a patit Nokia cand s-a incapatanat sa ramana pe Windows Mobile sau pe Symbian O.S? Exact, a pierdut rapid prima pozitie. Nu stiu daca acum compania Huawei este chiar pe prima pozitie la nivel monidal, dar cu siguranta, este nr.1 in multe tari.

Conform unor surse, Huawei Mate 30 PRO (si Mate 30), ar rula acest ARK OS Huawei. Sistemul de operare ar fi totusi un derivat Android si se bazeaza pe AOSP. Asta inseamna Android Open Source Project.

Android este open source, oricine il poate descarca de pe internet, fara restrictii. Chiar si asa, este un Android mai schiop. Are puterea Huawei sa-l faca perfect, adica asa cum este un Android 9 PIE. Sau ma rog, aproape perfect…

“Android este un sistem de operare open source pentru dispozitive mobile și un proiect open source corespunzător condus de Google. Magazia Android Open Source Project (AOSP) ofera informațiile și codul sursa necesare pentru a crea variante personalizate ale sistemului de operare Android, a dispozitivelor  și a accesoriilor platformei Android și pentru a asigura ca dispozitivele îndeplinesc cerințele de compatibilitate care mențin ecosistemul Android un mediu sanatos și stabil pentru milioane de utilizatori.” sursa poate fi descarcata de oricine – source.android.com

ARK OS Huawei

ARK OS Huawei

Se pare ca nu este o problema nici cu magazinul de aplicatii, este posibila o colaborare cu Aptoide pentru inlocuirea Google Play Store. Aptoide este un magazin de aplicatii Android, nu are nicio legatura cu Google Play!

Pana in luna august (2019) cei de la Huawei au primit o perioada de gratie pentru a se intelege cu Google si cu restul partilor implicate. Daca pana atunci aceste probleme nu sunt puse la punct, este posibil ca Huawei Mate 30 PRO sa fie primul smartphone ce ruleaza acest ARK OS Huawei.

Ramane de vazut daca va avea succes si cum se vor descurca fara aplicatiile sub “aripa” Google! Ma refer la Harti, YouTube, Gmail, Chrome, etc. In aceasta perioada, mai stim ca se lucreaza intens la retelele 5G si ca aparent, Huawei nu prea mai este privita cu ochi bun in anumite parti ale lumii.

Huawei Mate 30 PRO pret, lansare 2019, concept si pareri

Teoretic, o pierdere se cunoaste in aceasta perioada. Pierdere ar fi sa nu ajunga la un numitor comun cu S.U.A si ar fi o pierdere pentru noi toti. Deci, nu a mai ramas mult pana sa aflam verdictul final, teoretic prin august 2019. Nu se pot juca de-a soarecele si pisica la nesfarsit!

1 COMENTARIU

  1. Adevarul este cam acesta : nu știu dacă huawei fură secrete etc, dar ați uitat că: pînă cînd să scoată huawei p20pro, huawei a fost cam la mijloc cu vînzarea de smartfonuri, dar de cind a apărut pe piață huawei p20pro, huawei este în sus ,face concurență cu: iphone și samsung, tocmai aceasta este problema că iphone le produce SUA și samsung corea?susținută din banii cui ? A cărei națiuni/stat/ ? Să fim realiști cum în SUA să se vîndă smartphone din eu știu ce țară m-ai multe ca iphone! Și să nu uităm că: primii care au adus tehnologia 5g cît și un smartphone 5g au fost huawei? Nu ? Iphone xs costă cam 6.000, samsung s10 cam 5.000 pe cind huawei p20pro sau huawei p 30pro cam 4.000. Păi eu ca client, noi ca clienti nu toți oamenii avem banii de iphone și samsung nu? Corect? Și ca performante huawei nu este echivalentul lui iphone și samsung? Dar daca huawei fură secrete etc citește smartphone etc noi oamenii de rand încă nu știm. Poate ii adevarat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here