Connect with us

Stiri despre telefoane

Noi probleme in Europa pentru Huawei?

Published

on

Noi probleme in Europa pentru Huawei?

Noi probleme in Europa pentru Huawei? Si nu numai pentru ei, pare ca Germania nu mai doreste companiile chinezesti in dezvoltarea retelei 5G, sursa face referire inclusiv la ZTE.

Germania, cea mai mare economie a Europei si partenerul comercial principal al Chinei in Uniunea Europeana, se afla la un punct de cotitura crucial in evolutia tehnologiei 5G pe continent. Ministerul de Interne al tarii a propus recent o serie de masuri care ar obliga operatorii de telecomunicatii sa elimine componentele critice provenite de la furnizorii chinezi, inclusiv Huawei si ZTE, pana in anul 2026.

Noi probleme in Europa pentru Huawei?

Daca aceasta propunere va fi acceptata, ar marca o schimbare semnificativa in politica germana fata de 5G si ar adauga o noua dimensiune la discutia globala despre securitatea cibernetica. Nu este asa ca si voi v-ati plictisit de “alba-neagra” cu acest 5G? Inclusiv in Romania discutam de ne-am plictisit de acest 5G, dar in realitate, avem semnal cu lingurita…

Advertisement

Pana in prezent, Germania a fost reticenta in a da curs presiunilor externe, in special din partea SUA, de a interzice echipamentele Huawei din retelele sale 5G.

Noi probleme in Europa pentru Huawei?

Acum patru ani, tara a respins apelurile din partea SUA de a elimina Huawei din ecuatia dezvoltarii 5G. Cu toate acestea, daca noul plan este adoptat, Germania va urma exemplul altor state europene precum Marea Britanie, Danemarca, Suedia si tarile baltice, care au interzis deja Huawei.

Intr-un interviu radio recent, Carsten Senz, vicepresedinte al comunicarii corporative la Huawei Germania, a afirmat ca tehnologia lor a fost utilizata in Germania de ani de zile fara niciun incident de securitate. Huawei avertizeaza ca o interdictie ar rezulta in costuri mai mari pentru operatorii de telecomunicatii din Germania, precum si pentru consumatori.

Advertisement

Decizia Germaniei are si un impact economic. Cu 65% din echipamentele de telecomunicatii 5G produse de Huawei, conform datelor, o interdictie ar putea zgudui piata si ar putea pune presiune pe alte tari sa-si reconsidere pozitia lor.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Citite des