Connect with us

Stiri despre telefoane

Asa inapoiati suntem? Cum mai sta Romania la conectivitatea 5G

Published

on

Conectivitate 5G Romania – Cei de la nperf.com sunt responsabil de hartile si toate detaliile pe care le vedeti mai jos, dar va spun ca harta aceasta nu ne face deloc cinste, nici macar la nivel de acoperire 5G.

Ceva de genul infrastructura rutiera, atunci cand ne uitam pe Google Maps si vedem cate autostrazi au vecinii nostri in comparatie cu Romania. Datele sunt colectate din testele efectuate de utilizatorii aplicației nPerf. Acestea sunt teste efectuate în condiții reale, direct pe teren.

Si aplicatia aceasta are nu mai putin de 5 milioane de utilizatori, adica foarte multi. Stiam ca 5G-ul in Romania este mai mult cu numele, probabil ca sunt cativa care vor spune acum ca ei ies pe balcon si au viteze 5G ametitoare. Asa o fi, insa numai in marele orase si in special, in centrul lor.

Advertisement

In schimb, telefoane 5G se vand peste tot si chiar sunt promovate cu viteze uimitoare la internet. Asa este, numai sa prindem acest semnal. Oricum, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne uitam la un smartphone 5G, ba din contra. Acest tip de conectivitate vine la pachet cu tehnologia de generatie noua pe care o include terminalul.

Conectivitate 5G Romania

Conectivitate 5g Romania

Este suficient sa ne uitam la harta de mai sus si sa ne dam seama pe unde suntem in materie de acoperire cu retea 5G. Si mai jos, Romania mai in detaliu. Partea de nord a tarii nu am prins-o in captura, dar nici nu trebuia. Nu apare nimic acolo. Pana si Bulgaria pare ca ne intrece!

Conectivitate 5g Romania

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

 1. Popică

  august 20, 2022 at 14:05

  La ce iti trebuie 5g ca 4g merge perfect

  • Mihai

   august 25, 2022 at 23:04

   Hai sa ramanem la 4g pe urmatorii 20 de ani. Eu zic ca e bine. Si asa suntem in urma la multe capitole. Mai ramanem si la net. Apropo, 4G nu e suficient. In locurile aglomerate deja e problematic 4G-ul ca sa nu mai spun ca la un festival ai 0 semnal si efectiv nu poti accesa nimic pe net cu 4G. 5G este pasul natural si necesar la traficul care este acum in zilele noastre pe net. Asa ca da, avem nevoie de 5G, poate chiar de 6G pe urmatorii 20 de ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des