Connect with us

Asa vezi cate fps-uri scoate telefonul tau mobil, sa spunem ca este ceva ce ai vrea mai mult sa folosesti sau sa observi atunci cand te joci un joc pe un calculator.

Insa, avand in vedere ca jocurile pe mobil au devenit din ce in ce mai populare si mai avansate, au aparut si metode simple prin care putem vedea rapid cate fps-uri reuseste sa stranga un smartphone, dar atunci cand este “stresat” cu un joc mai greu.

Aplicatia pe care o prezint acum este gratuita, are peste 1 milion de descarcari in Google Play si poate fi instalata pe orice telefon. Nu conteaza cat de performant este, cat de scump este sau ce joc ruleaza.

De fapt, iti va arata direct pe display cate fps-uri sunt, nici nu este nevoie sa rulezi un anumit joc. Cu cat sunt mai multe, cu atat inseamna ca ai un mobil mai avansat, mai mult RAM, si un GPU mai bun.

Insa, dezvoltatorul explica foarte clar: “Te rog sa observi ca aplicatia va afisa FPS-ul ecranului, nu rata de randare a cadrelor GPU-ului, de obicei gasita intern in GPU.” Mai exact, arata cate imagini “vezi” pe ecran intr-o secunda, nu cat de repede ansamblul hardware produce aceste imagini! Da fapt, sa arate rata de refresh numai?

Asa vezi cate fps-uri scoate telefonul tau mobil

In mod normal, un numar mai mare de indica o redare mai fluida, in timp ce un FPS scazut poate rezulta intr-o animatie sacadata sau intrerupta. De exemplu, un joc care ruleaza la 60 va arata mai fluid decat unul care ruleaza la 30.

Eu am instalat-o de curiozitate pe telefon, dar nu am testat-o in jocuri. Mai jos vedeti cateva capturi de ecran:

Asa vezi cate fps-uri scoate telefonul tau mobil

In fine, ati prins ideea. Daca doriti sa o testati, o instalati gratuit de AICI. Se numeste Real-time Display FPS Meter, este populara in magazinul de aplicatii, nu ne agaseaza cu reclame si nici nu are un meniu plin de optiuni.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!