Connect with us

Stiri despre telefoane

Atentie la acest aspect cand iti cumperi un nou Smart TV

Published

on

Atentie la acest aspect cand iti cumperi un nou Smart TV, chiar daca achiztiile de genul acesta nu se fac zilnic, saptamanal sau in fiecare an. Dar cine stie, poate vrei sa-l schimbi pe cel vechi sau sa cumperi unul nou in alta camera.

Destul de frecvent va arat ofertele magazinelor si ma opresc asupra celor cu preturi aparent de nerefuzat. Dar chiar aceste preturi mici ascund si secrete? Nu ma refer la tehnologia ecranului sau la diagonala, nici macar la sistemul de operare sau la producator.

Trebuie sa acordati o mare atentie si gamei din care face parte noul Smart TV pe care vreti sa-l cumparati! Exact ca in cazul telefoanelor, un anumit producator lanseaza modele destul de frecvent. Nu schimba neaparat mare lucru, dar acele mici detalii fac diferenta.

Advertisement

Atentie la acest aspect cand iti cumperi un nou Smart TV

Si am observat ca in general, magazinele nu trec gama din care face parte. Putine sunt care specifica “gama 2021/2022/2023”, o fac numai atunci cand modelul este nou si chiar vor sa atraga atentia.

De exemplu, daca alegi un Smart TV din gama 2023, vei beneficia de ultimele imbunatatiri si actualizari ale sistemului de operare Android, precum si de hardware-ul mai performant. Nu cu mult, dar conteaza. Ma refer in primul rand la televizoarele mai accesibile, cele pe care ni le permitem toti.

Atentie la acest aspect cand iti cumperi un nou Smart TV

In contrast, daca alegi un televizor dintr-o gama mai veche, cum ar fi 2022, 2021/2020, s-ar putea sa nu beneficiezi de aceleasi avantaje. De exemplu, posibil sa nu ai acces la unele dintre cele mai recente aplicatii sau functii, iar performanta generala a televizorului s-ar putea sa nu fie la acelasi nivel cu modelele mai noi.

Advertisement

Da, toate au difuzoare stereo, procesor cu 4 nuclee, cam acceasi cantitate RAM sau stocare interna, rezolutii UHD si multe elemente de conectivitate. Insa, am observat ca principala diferenta este data de rapiditatea cu care se misca sistemul de operare Android. Am experimentat asta pe un model 2021 vs 2023.

In plus, trebuie sa ai in vedere ca suportul pentru actualizari software tinde sa fie mai limitat pentru modelele mai vechi. Asta inseamna ca, in timp, televizorul tau s-ar putea sa nu mai poata beneficia de cele mai recente imbunatatiri aduse sistemului de operare Android. Deci, pe langa toate specificatiile tehnice la care esti atent, nu uita sa cauti si gama din care face parte!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des