Connect with us

Atat are de platit o romanca pentru factura la telefonie mobila, 1500 euro. Si nici macar nu a stat ore sau zile intregi la telefon sau sa sune la numere speciale, cele cu taxe mari. Practic, nu a facut nimic care sa justifice o factura imensa. Intamplarea a fost postata pe un grup de Facebook, aceasta a spus acolo:

Bună ziua. Spuneți-mi, vă rog, ce pot face în situația în care am primit o factură de aproape 1.500 de euro pentru că am efectuat apeluri și am utilizat date mobile în rețeaua Telekom? Menționez faptul ca am fost timp de câteva ore la Dunăre, nu mi-a venit nicio notificare și nici nu a apărut în dreptul semnalului vreun semn care să arate că semnalul este din Serbia. Mulțumesc anticipat.”

Si trebuie sa ne atraga atentia fraza aceasta” Menționez faptul ca am fost timp de câteva ore la Dunăre” si apropierea de Serbia. Totul tine de roaming, o problema des intalnita, una cu care se confrunta destul de des locuitorii din zonele de granita, sau chiar turistii.

Atentie unde folositi telefonul, factura de 1500 euro in Roaming

In cazul in care o persoana merge peste hotare si acceseaza serviciile de roaming global, s-ar putea confrunta cu facturi considerabile din pricina tarifelor mari impuse pentru apeluri, mesaje text sau utilizarea datelor mobile in afara tarii.

Preturile pentru roaming international pot fluctua semnificativ intre diferiti furnizori si pot duce la cheltuieli surprinzatoare pentru cei care nu sunt constienti de aceste costuri sau nu si-au stabilit limitele de utilizare in regim de roaming.

In comentariile acelei postari, multi au sigerat sa se adreseze catre ANCOM, institutia care ar putea reglementa si rezolva aceste probleme. Pe site-ul lor oficial, acestia precizeaza:

Persoanele care calatoresc in interiorul Romaniei trebuie sa fie constiente de pericolul intrarii neintentionate in roaming, in special in zonele de granita, daca au activat aceasta optiune, iar dispozitivul mobil sau tableta folosite sunt configurate pentru selectarea automata a retelei (optiunea aceasta exista in meniul telefonului si trebuie profitata de ea in aceste cazuri). In astfel de situatii, telefonul va conecta de la sine la reteaua furnizorului cu cel mai bun semnal in locul unde se afla persoana, care poate fi reteaua unui furnizor dintr-o tara invecinata.

Utilizatorii ar trebui sa se uite la mesajele primite din partea operatorului lor, care are obligatia de a informa abonatii despre tarifele aplicate in roaming. Persoanele care se afla in Romania, dar intra accidental in roaming, vor fi taxate pentru serviciile de comunicatii folosite in regim de roaming, ca si cum s-ar gasi fizic pe teritoriul tarii vecine. Deci, slabe sanse ca ANCOM sa rezolve ceva in acest caz trist.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!

1 Comment

1 Comment

  1. cosmin-liviu Stroe

    aprilie 26, 2023 at 21:18

    Buna ziua eu am fost in bulgaria la albena si pe digi nu am nici un cost la roming asa ca mutativa pe digi toti am avut tarif ca in romania adica nelimitatul din romania l_am folosit si in albena si nu am nici un cost suplimentar sau tarif de roming deci 0 costuri

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *