Connect with us

Stiri despre telefoane

Cel mai tare producator Android se apropie oficial de Romania

Published

on

Cum? Nu stiti care este cel mai important producator de telefoane cu Android? Pai logic ar fi sa ne referim chiar la Google, ei sunt acum “parintii” acestui raspandit si popular sistem de operare.

Exista si o mica controversa. Ei au inventat/descoperit acest O.S? Ei bine, trebuie sa stiti ca initial, Android a fost creat de Android Inc. si aceasta a fost cumparata de americani in 2005. De atunci, Google a continuat dezvoltarea sistemului de operare si restul povestii o stiti, nu o reluam acum.

Daca sunteti la curent cu acest domeniu si cititi anumite publicatii din alte tari, probabil ati constatat ca se discuta foarte mult despre telefoanele Pixel. Din pacate, asta nu se poate spune si despre Romania. Sunt stiri in momentul in care se lanseaza noi modele, dar in mare parte cam atat.

Advertisement

Si asta deoarece Google nu aduce in Romania aceste telefoane, sa spunem ca nu exista un importator oficial in tara noastra. Este adevarat ca terminalele produse de ei mai apar in oferta magazinelor de la noi, dar sunt aduse pe alte cai.

 

Motivele specifice nu sunt publice, dar pot include consideratii legate de dimensiunea pietei, costurile de operare, suportul pentru limba si serviciile locale, printre altele.

Advertisement

Insa vestile sunt bune si este foarte posibil ca in 2023, sa asistam la o prezenta oficiala. Pana atunci, am aflat ca Google a ajuns la un consens cu furnizorii de servicii din Romania, astfel incat telefoanele Pixel sa beneficieze de conectivitate 5G in retelele Vodafone, Orange si DIGI. Este vorba despre modelele Pixel 7a, Pixel 7 Pro, Pixel 7, Pixel 6a, Pixel 6 Pro si Pixel 6.

 

Nu stiu cate unitati de telefoane Pixel se vand in Romania intr-un an de zile, dar imi imaginez ca nu sunt chiar foarte multe. Dar asta ar urma sa se schimba atunci cand americanii vor veni oficial in tara noastra.

Advertisement

Trebuie sa stiti ca cel mai adevarat Android se regaseste pe aceste telefoane, este o experienta cat se poate de naturala, dar nu neaparat pe placul tuturor. Nu exista prea multe optiuni de customizare sau personalizare, nu apare o interfata puternic optimizata, asa cum se intampla in cazul telefoanelor Samsung, Huawei, Xiaomi, etc.

Dar lipsa unei astfel de interfete aduce si avantaje. O siguranta sporita, o rulare mult mai fluenta si mai lipsita de probleme, dar si actualizari rapide si de calitate. Ramane de vazut daca anul acesta vom asista la un anunt in acest sens, poate in toamna, atunci cand apare noua serie, Pixel 8.

Citeste acum si:

Advertisement

Dupa ce a inchis Vanced, YouTube ne da 1080p bun pe bani

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des