Acasă Stiri despre telefoane

BBK sau legatura dintre OPPO, Vivo, OnePlus, Realme sau IQOO

0

Exista o stransa legatura intre telefoanele care se vand sub brand OPPO, Vivo, OnePlus, Realme sau IQOO. Toate aceste companii se afla sub aripa unui conglomerat multinațional chinez specializat in produse electronice.

BBK Electronics Corporation este gigantul “vinovat”, toate telefoanele produse si vandute sub denumirile anumite anterior, fac parte din marea corporatie BBK.

La nivel global, in anul 2019, cei de la BBK au reusit chiar sa vanda mai multe electronice fata de principalii competitori, asa cum reiese si din graficul de mai jos:

bbk
bbk

BBK a reușit cumva sa dezvolte produse care sa faca fata diferitelor segmente de piata si observam ca au abordat o strategie care s-a dovedit a fi castigatoare.

Chiar daca pana acum nu au avut parte de o prezenta foarte vizibila in Europa, lucrurile au inceput sa se schimbe.

OPPO, Vivo, OnePlus, Realme si IQOO

Recent, BBK a decis ca este cazul sa viziteze inclusiv Romania, OPPO este primul brand care intra oficial la noi in piata.

Daca planul lor da roade, este foarte posibil ca in curand sa se extinda tot mai mult si sa asistam la o “invazie” de telefoane mobile mai exotice, ma refer la piata din Romania.

VIVO a fost prima companie care a intrat sub aripa BBK, producator de telefoane mobile inca din anul 2009. Si daca la inceput au dat o mai mare atentie terminalelor de tip mid-range, in ultima perioada au ales sa se axeze si pe modele mai puternice, vezi APEX sau NEX.

Realme are o poveste si mai interesanta. Sky Li este cel ce a pus bazele companiei in 2018, un fost vicepreședinte al Oppo Electronics. Realme are radacini mai vechi, inca din anul 2010 (Oppo Real denumirea initiala a companiei).

vivo nex
vivo nex

La ora actuala, Realme produce o serie de telefoane mobile de tip mid-range, unele extrem de bine vazute pe pietele din Asia.

OnePlus = premium

Si OnePlus are o istorie interesanta, companie care a vazut lumina zilei in anul 2013, fiind infiintata de fostul vicepreședinte al Oppo, Pete Lau și co-fondatorul Carl Pei.

OnePlus are cel mai mare rata de profit dintre toate firmele care fac parte din corporatia BBK. In acelasi timp, ramane brandul premium al BBK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.