Connect with us

Tutoriale telefon

Cum sa iti securizezi si blochezi aplicatiile cel mai bine

Published

on

Blocarea aplicatiilor cu ajutorul senzorului de amprenta – Am sa va arat cum sa faceti acest lucru si este foarte simplu. Fie folositi functia care deja exista in meniul telefonului, fie instalati o aplicatie din Google Play!

Ce inseamna “blocarea aplicatiilor cu ajutorul senzorului de amprenta”? In cazul in care vrei ca o anumita aplicatie sa nu fie disponibila pentru oricine, o poti securiza. Astfel, daca cineva vrea sa-ti butoneze telefonul, el nu va avea acces la aplicatia respectiva. Pentru deblocare, este necesara atingerea senzorului de amprenta.

Nu conteaza despre ce aplicatie este vorba, se aplica celor deja instalate pe telefonul tau, sau cele pe care le-ai descarcat din Google Play.

Advertisement

Metoda 1, functia prezenta deja in telefon:

Trebuie avut in vedere faptul ca optiunea nu este disponibila chiar pe toate terminalele cu Android si prevazute cu cititor de amprenta! Cu toate astea, majoritatea se bucura de o astfel de facilitate. Pentru a putea bloca o aplicatie (sau mai multe), trebuie sa intrati in meniul telefonului si apoi, sa cautati zona de setari.

Apoi, cautati setarile senzorului de amprenta. In cele mai multe cazuri, aici se “ascunde” aceasta facilitate. Spre exemplu, daca aveti un Huawei, va trebui sa accesati “Siguranta si confidentialitate”, apoi apasati pe “Aplicatii blocate“. Inclusiv pe aceasta functie va puteti seta o parola!

Advertisement

Exemplu:

Mai departe, vor fi listate toate aplicatiile instalate pe telefon. Le bifezi pe cele dorite si gata, asta a fost tot. De acum, pentru a deschide aplicatia respectiva, trebuie sa atingi senzorul de amprenta!

Cum sa iti securizezi si blochezi aplicatiile cel mai bine

Atentie insa! Din moment ce ai deblocat aplicatia, pentru a o bloca din nou, va trebui sa inchizi ecranul (nu sa opresti telefonul). In caz contrar, va ramane deblocata pana la apasarea butonului “power”. Este posibil ca mici amanunte sa fie (sau nu) disponibile, in functie de telefonul vostru, de interfata aplicata de producator, sau de versiunea sistemului de operare.

Advertisement

Metoda 2, instalarea unor aplicatii:

In cazul in care ati cautat si telefonul vostru nu are integrata capacitatea de a bloca o aplicatie folosind senzorul de amprenta, puteti instala o aplicatie. Sunt multe prezente in Google Play, chiar si gratuite. Un bun exemplu, este aplicatia AppLock.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

  1. Huawei y5

    noiembrie 21, 2021 at 18:52

    Da vreu cu o amprenta

  2. Huawei y5

    noiembrie 21, 2021 at 18:54

    Vreu o amprenta cu degetu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des