Connect with us

Cum sa conectezi telefonul mobil la un televizor cu Android, unul pe care tocmai ti l-ai cumparat si de care esti mandru. Toate bune si frumoase, dar de ce sa nu te bucuri de toate avantajele pe care ti le ofera tehnologia moderna? Si pana la urma, tot ai un telefon mobil in buzunar, hai sa vedem cum putem sa le conectam impreuna.

De ce am face asta? Pentru a proiecta direct de pe telefon pe televizor, sa vezi pe ecranul mare pozele de pe smartphone, filmarile sau sa proiectezi tot ecranul, adica sa-ti faci un mobil cu un super display. Motive ar mai fi, le vei descoperi in cele ce urmeaza, pana la urma acesta este motivul pentru care ai accesat acest articol.

conectezi telefonul mobil la un televizor cu Android

Din fericire, conectarea telefonului mobil la televizor este relativ usoara si nu necesita cunostinte tehnice avansate. Sunt mai multe metode, unele mai simple, altele care par a fi mai complicate, dar nu sunt! Alege-o pe cea potrivita si bucura-te de continut. Retine ca ne referim la un telefon cu Android si un smartphone care ruleaza acelasi sistem. Si tine minte ca sunt muuulte modele pe piata, fiecare cu o interfata proprie. Asta inseamna ca acest tutorial este unul general!

Asa conectezi telefonul mobil la un televizor cu Android

Conectarea prin Miracast / Oglindire ecran / Smart Things

Miracast este o tehnologie de afisare wireless (are diverse denumiri in functie de producatorul telefonului) care permite afisarea continutului de pe telefonul mobil pe televizor. Aceasta modalitate este foarte simpla si nu necesita cabluri suplimentare sau dispozitive aditionale. Cu toate acestea, este important sa verifici daca televizorul are suport pentru Miracast. In cazul conectarii fara cabluri, ambele dispozitive trebuie sa fie conectate la aceeasi retea WiFi!

 1. Acceseaza setarile de afisare wireless de pe telefonul mobil si activeaza functia Miracast.
 2. Pe televizor, selecteaza intrarea corespunzatoare pentru afisarea continutului Miracast.
 3. Asteapta ca televizorul sa caute dispozitivele disponibile. Dupa ce telefonul mobil a fost detectat, selecteaza-l pentru a afisa continutul.

telefon conectat la tv

Conectarea prin DLNA

DLNA (Digital Living Network Alliance) este o tehnologie de streaming care permite utilizatorilor sa afiseze continutul de pe telefonul mobil pe televizor. Pentru a utiliza aceasta tehnologie, ambele dispozitive trebuie sa fie compatibile cu DLNA.

 1. Acceseaza setarile de retea de pe telefonul mobil si activeaza functia DLNA.
 2. Pe televizor, selecteaza intrarea corespunzatoare pentru afisarea continutului DLNA.
 3. Asteapta ca telefonul mobil sa detecteze televizorul si selecteaza-l pentru a afisa continutul.

Conectarea prin Chromecast

O alta modalitate populara de a conecta un telefon mobil la un televizor cu Android este prin intermediul Chromecast, un mic dispozitiv care se conecteaza la televizor si permite streaming-ul continutului de pe smartphone. Pentru a utiliza Chromecast, ai nevoie de un dispozitiv Chromecast si de o retea Wi-Fi la care ambele dispozitive sa fie conectate.

Retine ca sunt unele aplicatii (YouTube, Disney+, Netflix) care iti permit trimiterea de continut spre TV foarte simplu, este suficient sa apasati pictograma (poza de mai jos) din aplicatie!

Cum sa conectezi telefonul mobil la un televizor cu Android

 1. Conecteaza Chromecast la portul HDMI de pe televizor si alimenteaza-l prin intermediul cablului USB.
 2. Descarca si instaleaza aplicatia Google Home pe telefonul mobil.
 3. Configureaza Chromecast in aplicatia Google Home, urmand instructiunile afisate.
 4. Selecteaza continutul pe care doresti sa-l afisezi pe televizor si alege optiunea de redare prin Chromecast.

Conectarea prin cablu HDMI

Una dintre cele mai simple si mai populare modalitati de a conecta un telefon mobil la un televizor cu Android este prin intermediul cablului HDMI. Acest tip de conexiune poate fi utilizat pentru a afisa continutul de pe smartphone pe un ecran mai mare, in special pentru a viziona filme, emisiuni TV sau jocuri. Pentru a conecta smartphone-ul la televizor, ai nevoie de un cablu HDMI si de un adaptor HDMI (trebuie sa te interesezi sa fie compatibil cu modelul tau de telefon).

proiectare tv telefon

 1. Conecteaza capatul HDMI al cablului la portul HDMI de pe televizor.
 2. Conecteaza celalalt capat al cablului la portul HDMI al adaptorului HDMI.
 3. Conecteaza adaptorul HDMI la portul de incarcare al telefonului mobil.
 4. Selecteaza intrarea corespunzatoare pe televizor pentru a afisa continutul de pe telefon

In concluzie, conectarea telefonului mobil la un televizor cu Android poate fi realizata prin diverse metode, de la conexiunea prin cablu HDMI pana la tehnologiile de afisare wireless precum Chromecast, Miracast sau DLNA. In functie de preferintele si nevoile tale, poti alege varianta care ti se potriveste cel mai bine. Indiferent de metoda aleasa, conectarea telefonului mobil la televizor este un proces relativ simplu, care nu necesita cunostinte tehnice avansate.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!

1 Comment

1 Comment

 1. Anonim

  septembrie 8, 2023 at 13:53

  Ce functi trbuie sa aiba 8mobilul penu a putrtea reda pe TV ca cele mai ieftine nu se pot conecta nici prin cable Hdmi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *