Acasă Stiri Android Si Noutati Cartele SIM gratis Lycamobile si cateva pareri legate de retea

Cartele SIM gratis Lycamobile si cateva pareri legate de retea

12
nofollow

Cartele SIM gratis Lycamobile si cateva pareri legate de retea, am vrut sa vad in special daca Lycamobile poate inlocui cu succes alt operator din Romania.

Aceasta retea este de tip Mobile Virtual Network Operator, asta inseamna ca se foloseste de infrastructura altor operatori din Romania (la inceput Telekom). Lycamobile a aparut in Romania in anul 2014, nu am remarcat de atunci si pana acum o crestere rapida din partea lor si nici reclama agresiva.

Lycamobile:

lycamobile

Intamplator, am intrat intr-un magazin Profi si fix langa tonomatul de cafea, era un stand plin cu cartele SIM de la Lycamobile. Acestea cartele sunt gratuite, insa nu au deloc credit initial, trebuie sa o incarci prima data pentru a o putea folosi.

Ok, daca vedeti si voi pe undeva cartele SIM Lycamobile gratuite si va intrebati care este faza cu ele, iata cam ce trebuie sa stiti:

Am folosit-o in concediu si am incarcat-o cu 5E pentru care am primit bonus 0.5E. Am fost atras in primul rand de oferta legata de internetul pe mobil, ar fi initial 5GB si bonus 30GB, toate acestea pentru 30 de zile. Tin sa precizez ca pentru a primi cei 30GB bonus lunar, esti nevoit sa trimiti zilnic (ciudat) un SMS la 3535 cu textul GIGADAY. Din pacate, nu am primit bonusul si am renuntat repede, oricum nu aveam de gand sa folosesc numarul prea mult timp, curiozitatea a fost mare. Am primit mesajul “Ne pare rau, solicitarea nu a putut fi procesata, te rugam sa incerci mai tarziu”.

lycamobile

Cum sta Lycamobile cu semnalul?

A trebuit sa activez pe telefon optiunea roaming pentru a avea acces la date mobile, am testat acest aspect in Busteni/Prahova. Cartela a fost introdusa intr-un Samsung S8 Plus si din pacate, in locatia respectiva nu am avut acces la semnal 4G, s-a oprit la 3G+. Clar nu era o problema legata de telefon, cu acelasi terminal aveam semnal 4G la Orange. Oricum, si cu 3G+ viteza la internet este mai mult decat decenta. Voi testa semnalul si in Bucuresti (inclusiv pe traseul Busteni – Bucuresti), acest articol va primi un update in perioada urmatoare.

Setarile pentru internet le-am primit automat, numarul de telefon a fost si el trimis prin SMS la cateva minute dupa ce am introdus cartela in telefon:

Nu cred ca Lycamobile poate fi o alternativa la restul operatorilor de telefonie mobila, ma refer strict la cartelele SIM preplatite. Daca locuiesti intr-un oras mare si nu faci plimbari dese in afara lui, probabil ca este ok…Oricum, aceasta retea este folosita mai mult (sau cel putin asa era la inceput) de cei ce suna din Romania in strainatate, nu cred ca se vrea a fi o alternativa pentru restul operatorilor!

Probabil va intrebati si ce alte beneficii mai aveti in cazul in care va decideti sa incarcati o cartela de tip Lycamobile:

lycamobile

Pentru 5E, primim pe langa cei 5GB (sau 30) net si 1000 de minute in orice retea, nelimitat in reteaua lor si 1000 de minute internationale in reteaua Lycamobile. Pentru moment, cam acestea sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le cunoasteti in cazul in care vreti sa puneti mana pe o cartela SIM gratuita de la Lycamobile. Voi continua sa folosesc acest SIM pentru alte cateva zile si apoi, voi scrie in acest articol si o concluzie finala.

Este greu de crezut ca poate inlocui spre exemplu o cartela de la DiGiMobil, chiar daca primim destul de multe pentru 5E. Digi are deja o retea proprie, telefoane la oferte si alte beneficii, parca mai atractive.

12 COMENTARII

  1. Ce nu ai spus e că Lycamobile folosește infrastructura Telekom Mobile, încă de pe vremea Cosmote. Telekom are parteneriat cu Orange pentru 4G, însă, probabil, Lycamobile nu intră în “combinație”. De aici și conexiunea 3G+. Am avut cartelă Lycamobile în 2015. S-a nimerit un număr ușor de ținut minte, așa că la sfârșitul lui 2015 l-am portat în Orange Prepay.

  2. Eu am lycamobile si sunt destul de multumit. Mama mea e plecata in Italia, cu cartela de Romania Lycamobile. La optiunea de 5 euro activata, poate folosi minutele si in roaming. Ciudat… oficial ofertele pentru beneficii in roaming incep de la 7 euro. Mai au minutele internationale catre toata Uniunea Europeana si catre Noua Zeelanda.

  3. Nu as renunta la abonamentul de la Digi pentru aceste cartele sau altele pe care le poti reincarca , da ai mai multe minute/net/sms … dar pe alta parte trebuie sa le incarci in fiecare luna si la momentul de fata m-ar costa mai mult si oricum mai mult de 6-7 GB net nu consum , eu zic ca cu abonament iesi mai castigat 😀

  4. Buna,eu am cartela de Lycamobile,o folosesc in germania,tot aici am activato,de cateva luni nu prea este semnal la catrela,oare din ce cauza???
    Cartela o folosesc de doi ani ,pana acum nu am avut probleme ,acum isi pierde semnalu cand ti lumea mai draga.

  5. E pe dracu bună cartela asta Lycamobile. Mi-am cumpărat o cartelă din Austria. Păcat de acei bani care i-am dat pe cartelă. Daca stiam că e de cacat cartela şi nu merge nici să o activez, mai bine de bani aceea îmi făceam o pomană şi ajutam pe cineva sărac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here