Acasă Stiri Android Si Noutati Samsung Exynos 1000 va fi la fel de performant ca Qualcomm Snapdragon...

Samsung Exynos 1000 va fi la fel de performant ca Qualcomm Snapdragon 888

0

Samsung Exynos 1000 va fi la fel de performant ca Qualcomm Snapdragon 888 si probabil ca vor inceta discutiile in legatura cu acelasi model de telefon, dar dotat cu procesoare diferite.

Deja “s-a spart bariera” celor 5nm, Apple reusind acum cateva zile sa prezinte iPad Air 4 cu procesorul A14 Bionic. Deci, nu putem spune ca Samsung sau Qualcomm se vor putea lauda ca ei au fost primi.

Oricum, deja mai multe companii au anuntat ca vor lansat telefoane cu procesoare fabricate pe 5nm, asta inseamna mult mai performante si mai eficiente, cu un consum de energie mai mic.

Si nu ne putem gandi la MediaTEK, nu cred ca acestia vor reusi performanta. Ar fi vorba despre Qualcomm Snapdragon 875 si Samsung Exynos 1000, procesoare care deja se afla in productie.

Conform IceUniverse (twitter.com), ambele vor adopta aceeasi arhitectura. 1+3+4, 8 nuclee super performante si unul dintre ele, cel mai puternic, va fi extrem de puternic si de noua generatie, adica Cortex X1.

Cu un plus de performanta de aproximativ 30% in comparatie cu actualul Cortex A77. Sunt voci care sustin ca noile procesoare ar fi si de 3 ori mai puternice fata de Snapdragon 865, dar este destul de greu de crezut ca telefoanele mobile vor fi atat de puternice.

Atat Qualcomm Snapdragon 888 cat si Samsung Exynos 1000, vor fi disponibile incepand cu decembrie 2020, primele telefoane care se vor bucura de ele vor fi Xiaomi Mi 11, OPPO Find X3 sau seria Samsung Galaxy S21.

Teoretic, un smartphone foarte bine pus la punct, nu are nevoie de un super procesor si ma refer la toate aplicatiile si sarcinile existente in acest moment. Este bine ca se fac pasi importanti in dezvoltarea de noi solutii, asta permite si dezvoltatorilor de software sa mearga mai departe.

Poate ca partea grafica a telefoanelor va avea si ea de castigat. Jocuri mult mai atractive, dar si pasi mari spre o realitatea augmentata superioara, etc. Deja telefoanele mobile ne ajuta foarte mult zi de zi si in scurt timp, este posibil ca ele sa faca lucruri pe care efectiv nu ni le imaginam acum 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here