baterie

Cat de rezistente sunt telefoanele rezistente iHunt? Au o limita?

Cat de rezistente sunt telefoanele rezistente iHunt? Au o limita?

Cat de rezistente sunt telefoanele rezistente iHunt? Au o limita? Nu stiu daca au o limita, insa, au un mare avantaj. Nu au concurenta din partea marilor firme si nici nu cred ca vor avea in viitorul apropiat! Au un public numai al lor si in ultima perioada, se vand tot mai bine. Au fost cateva incercari timide din partea celor de la Samsung cu modelele Xcover sau Active, insa au ramas timide.

Daca stam sa cautam dezavantaje, nu vom gasi foarte multe. Desigur, putem sa ne legam putin de aspectul lor, dar arata asa cu un scop anume. Nu poti sa faci un telefon super frumos si in acelasi timp sa fie si super rezistent. Am inceput sa testez telefoanele rezistente prin intermediul celor de la iHunt si in Romania, sunt singurii la ora actuala care vand astfel de telefoane sub brand propriu.

Am testat modelele iHunt S60 Discovery si iHunt S10 Tank. A fost distractiv si nu cred ca sunt multe telefoane ce continua sa functioneze dupa ce le dai foc sau dupa ce le congelezi! Da, au iesit destul de sifonate din testele pe care le-am facut si pe care le vedeti mai jos, dar au continuat sa fie functionale.

Revenind putin la partea de design a acestor telefoane rezistente, anul viitor se pare ca aduce vesti bune. Tot cei de la iHunt vor continua sa extinda gama si unele modele chiar vor arata excelent, continuand in acelasi timp sa pastreze caracteristicile. AICI, am prezentat telefoanele rugged ce vor fi lansate in 2019.

Ce au in interior telefoanele rezistente? 

Din curiozitate, l-am desfacut pe cel pe care l-am congelat. Retineti ca l-am lasat in congelator cateva ore si ca l-am calcat cu masina. Desi standardul IP68 garanteaza o rezistenta la apa de pana la 30 de minute, modelul iHunt S10 Tank a rezistat cateva ore si chiar functiona in blocul de gheata!

ihunt s10 tank

Este chiar un telefon robust, inainte de a-l porni pentru prima data, utilizatorul trebuie sa-l asambleze bine, in cutie va gasi multe suruburi si chiar o surubelnita. Este adevarat, nu discutam despre un telefon frumos, unul care sa-ti atraga atentia sau unul cu care sa te lauzi. Este fabricat pentru cei ce au nevoie de un astfel de telefon, indiferent ca il vor folosi la job sau in alta parte.

In interior, telefoanele nu arata diferit fata de un smartphone standard. Diferenta este data de invelisul cauciucat si gros, acesta este cel ce ofera rezistenta. iHunt S10 Tank are chiar 2 seturi de garnituri, una este vizibila cand dai jos capacul bateriei si una cand desfaci telefonul pentru a avea acces la placa de baza:

Practic, este un telefon pe care cu greu il poti strica, indiferent ce vrei sa-i faci. Desi aceste telefoane rezistente vin si cu sticla de protectie de tip Gorilla Glass, pot spune ca ecranul este totusi partea usor vulnerabila si recomand folosirea foliilor de protectie. Oricum, majoritatea au ecranul putin “ingropat” in carcasa si astfel, devine vulnerabil numai daca iti cade pe o suprafata cu denivelari sau pe pietre.

ihunt s10 tank

In testul video de mai sus, puteti observa ca desi l-am calcat cu masina, l-am aruncat din pana pe asfalt sau chiar pe marginea unei borduri, iHunt S10 Tank a continuat sa functioneze. Putem spune ca telefoanele de acest gen chiar sunt super rezistente si nu este vorba despre un marketing fals. Oricum, au si ele limite si in viata reala nu cred ca cineva isi va supune telefonul la testele pe care le-am facut eu, nici nu recomand asta.

Cu iHunt S60 Discovery am mers si mai departe si chiar i-am dat foc. Este interesant modul in care ecranul si-a revenit pe masura ce se racea, observati acest aspect in clipul video de mai jos.

Desi ecranul nu si-a revenit chiar in totalitate, telefonul poate fi folosit si nu s-a stricat. Iar este un test fortat, am vrut sa vad care sunt limitele lui. A fost si un test riscant, bateria putea chiar sa explodeze. Acesta este si motivul pentru care nu recomand sa faceti asa ceva acasa si oricum, nu cred ca este cineva atat de nebun 😉

Am vrut sa-l desfac si pe acest telefon rugged iHunt, de data aceasta nu am reusit. Dupa tratamentul pe care i l-am aplicat, s-a lipit bine de tot. Este un telefon capsulat (unibody) si utilizatorul nu are acces la baterie. Chiar si asa ars cum este, poate fi utilizat la nevoie.

Ca o concluzie, putem spune ca telefoanele rezistente sunt chiar rezistente si nu prea au limite. Sunt fabricate nu pentru a fi frumoase si nici pentru a fi super performante, cel putin pana acum. Ramane sa vedem, (in cazul in care voi primi un model nou anuntat), cat de rezistente vor fi si cele cu spatele din sticla. Deja acelea arata mai bine si sunt mai performante, dar tot rugged.