Acasă Tutoriale telefon 2020 Ce este si cum se foloseste un cablu USB OTG

Ce este si cum se foloseste un cablu USB OTG

1

Ce este si cum se foloseste un cablu USB OTG – De multe ori, un cablu OTG te poate scuti de multe probleme legate de capacitatea memoriei interne si tot ce iti mai trebuie este un stick de memorie sau un hdd extern. Desigur ca prin intermediul unui cablu OTG poti conecta si alte periferice, o tastatura USB sau un mouse tot prin USB.

Astfel, daca ai un telefon cu memorie interna mica si vrei sa vezi un film sau sa asculti niste muzica, copiezi acest continut pe un stick de memorie pe care-l atasezi ulterior la un telefon sau la o tableta, fara sa copiezi nimic in memoria interna sau in cea externa de pe telefon sau tableta. In cele mai multe cazuri, un player video sau muzical va descoperi automat continutul de pe stick si va rula fisierul. In caz contrar, poti folosi si un manager de fisiere.

Dar ce este un cablu adaptor OTG?

4444dff

Acest dispozitiv a fost utilizat prima oara in anul 2001 si asa cum am spus si anterior, el poate asigura conectivitatea intre majoritatea dispozitivelor dotate cu port USB si un telefon sau tableta, prin intermediul portului mini/micro USB prezent pe mobil.

wd

Trebuie sa stiti ca nu toate telefoanele sau tabletele de pe piata suporta USB On-The-Go (OTG) si in general acest aspect este trecut in lista de specificatii tehnice aferente produsului. In unele cazuri, puteti conecta chiar si un joystick la telefon sau tableta!

Aici puteti vedea un exemplu de cablu USB OTG ieftin insa asigurati-va ca dispozitivul vostru accepta un astfel de protocol.

1 COMENTARIU

  1. Salut,am cumparat si eu o camera endoscopica pentru telefon,am un Huawei Mate 7.Am descarcat aplicatia USBCamera 2.0 si am conectat camera la telefon,se aprind ledurile din fata,in aplicatie in partea dreapta unde apare SE imi vede aplicatia dar nu se deschide camera cu imagine,imi poate spune cineva ce trebuie sa fac,multumesc si astept raspunsurile voastre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here