Acasă Tutoriale telefon Ce este si de unde descarcam Android Auto apk pentru telefon

Ce este si de unde descarcam Android Auto apk pentru telefon

7
nofollow

Android Auto apk este un fisier ce poate fi descarcat din Google Play sau din alte surse externe. Sistemul Android Auto este disponibil pentru vehicule nou achiziționate, șau poate fi oferit ca o caracteristica opționala.

In acest articol, nu ne referim insa la sistemul de operare preinstalat pe sistemele multimedia ce vin la pachet cu un autoturism nou. Stim ca exista si o multime de playere audio aftermarket, unele cu un sistem mai avansat, altele mai rudimentar.

Ce este si de unde descarcam Android Auto apk pentru telefon

Daca aveti un 2 DIN din China – De cele mai multe ori, pe dispozitivele de tip 2 DIN, exista o versiune de Android speciala pentru ele, insa nu foarte bine optimizata si cu multe bug-uri. Din pacate, daca veti cauta o interfata mai bine pusa la punct pentru aceste sisteme, nu veti gasi. Si oricum, este greu de rescris un astfel de firmware si mai ales, riscant.

Daca aveti un telefon dedicat pe care-l folositi numai in masina, puteti apela la un “Car Launcher“. Metoda poate fi aplicata si pentru sistemele de tip 2 DIN despre care am amintit anterior. Insa, nu recomand a fi instalat pe telefonul principal, este un launcher ce va poate da peste cap tot sistemul. Cea mai buna metoda pe care sa o folositi ocazional, este cea prezentata mai jos.

Insa, in cazul in care facem curse lungi cu masina, putem instala Android Auto pe un telefon mobil! Aplicatia oficiala este in Google Play, dar nu este disponibila pentru toate modelele de telefoane mobile. In acest caz, apelam la un Android Auto apk.

Unii producatori, au dezvoltat si ei interfete speciale pentru telefonul mobil. Acestea pot fi activate in momentul in care folosim telefonul la volan. Un bun exemplu este dat de aplicatia Car Mode, aceasta este dezvoltata chiar de catre Samsung Electronics. Mai sunt si altele, le gasiti AICI.

Desigur, cea mai buna ramane tot versiunea oferita de catre Google (telefon si tableta). Daca ai noroc de un telefon compatibil, o poti descarca direct din magazinul de aplicatii.

Android Auto apk

Acum, haideti sa vedem si de unde descarcam si cum instalam un Android Auto apk, asta in cazul in care nu puteti descarca si instala aplicatia oficiala, cea din Google Play.

Este practic un (fel de) launcher pe care-l activati in momentul in care va urcati in masina, poti reveni la interfata normala a telefonului, printr-o simpla apasare de iconita. Are o interfata cu butoane mari, bine definite si nu ofera foarte multe optiuni. Totul este mare pe display si vizibil. Practic, interfata ofera acces la urmatoarele comenzi:

 • Control vocal prin asistentul Google (pentru navigare )
 • Buton direct pentru Google Harti
 • Buton direct pentru apelare
 • Buton direct pentru muzica
 • Buton de iesire din aceasta interfata

Pentru acest tutorial, eu am folosit cel mai nou Android Auto apk (martie 2019). Il puteti descarca de AICI, este cel oficial de la Google. Inainte, este bine sa cautati direct in Google Play.

Descarcati fisierul in memoria telefonului, il cautati cu ajutorul unui manager de fisiere si apoi instalati. Va trebui sa acordati permisiunile ce vi se cer.

Pasii pentru instalare, interfata aplicatiei, setarile disponibile, meniul, zona de apelare si alte detalii, in galeria foto de mai jos:

Asa cum am observat, sunt multe metode de a folosi un telefon mobil atunci cand suntem la volan. Ele sunt special concepute pentru a ne distrage atentia cat mai putin de la drum. Chiar si asa, se recomanda precautie maxima in folosirea acestor aplicatii sau launchere.

7 COMENTARII

 1. Buna ziua, un pic de ajutor va rog. Am instalat apk-ul din sursa menționată, l am instalat dar nu il deschide. Imi spune ca serviciul – Nu functioneaza corespunzăto si iese din aplicatie. Ma puteti lumina?
  Multumesc,

 2. Apk-ul va functioneaza si pe note 9? Eu nu reusesc sa il co extaz imi apare permanent mesajul – Conexiunea a fost întreruptă!…

 3. Cautati pe Google Android Auto apk si descarcati ultima versiune corespunzatoare telefonului vostru (ARM 32 sau 64 bits), va merge cu siguranta.

 4. Bună ziua,
  La mine a functionat pana acum cateva zile, azi cere actualizare si imi spune ca nu este disponibil articolul pentru Romania. Stie cineva despre ce este vorba?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here