Connect with us

Stiri despre telefoane

Ce gadgeturi ciudate se mai inventeaza prin Asia

Published

on

Ce gadgeturi ciudate se mai inventeaza prin Asia

Ce ciudatenii se mai inventeaza prin Asia, mai exact prin Japonia, Tara Soarelui Rasare pe care o admiram de multe ori si pe care o dam exemplu, una dintre tarile cu cea mai fascinanta cultura din lume.

Si intr-o lume in care cultura muncii variaza considerabil de la o tara la alta, Japonia se distinge prin abordarea sa unica fata de orele de lucru si odihna.

In timp ce in multe parti ale globului, un pui de somn la locul de munca ar ridica sprancene, in Japonia, acesta este privit ca un semn de dedicare si o necesitate datorata orelor lungi de lucru. Sa ne gandim numai ce s-ar intampla in Romania in momentul in care patronul sau seful te-ar vedea la birou cu asa ceva sau ar afla ca vrei sa-ti cumperi!

Advertisement

Ce gadgeturi ciudate se mai inventeaza prin Asia

Recent, compania Atex Co., cu sediul in Osaka, a lansat un produs menit sa faciliteze somnul la locul de munca. Numele produsului este “Gogo no Makura”, ceea ce se traduce prin “perna de dupa-amiaza”.

Acest dispozitiv este un suport pentru cap in forma de L, cu o gaura pentru cap, care se ataseaza la marginea biroului. Designul permite utilizatorului sa se odihneasca confortabil, sustinand atat capul, cat si pieptul.

Ce gadgeturi ciudate se mai inventeaza prin Asia

Dar putem spune ca este si un gadget, nu o simpla perna cu un design mai ciudat. Vine echipata cu o serie de caracteristici menite sa imbunatateasca experienta utilizatorului.

Advertisement

Printre acestea se numara trei unghiuri ajustabile pentru confort maxim si o alarma cu vibratii care poate fi setata pentru a trezi utilizatorul dupa un pui de somn, evitand astfel riscul de a dormi prea mult si de a neglija sarcinile importante. Are chiar si un mic display!

Desi produsul este in prezent disponibil doar in Japonia, exista planuri de a-l lansa si in alte tari. Cu toate acestea, exista si critici care se intreaba daca o astfel de perna nu ar incuraja somnul excesiv la locul de munca. Pretul este de aproximativ 60USD, decent ;).

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Citite des