baterie

Telefoane care merita cumparate acum

Telefoane care merita cumparate acum
Last updated:

TOP 3 telefoane care merita cumparate acum, la final de vara si inceput de toamna. Am selectat numai cate unul din cele 3 categorii mari, adica low-end, mid-range si flagship. Dar am incercat sa aduc in prim-plan telefoanele mobile care ofera cat se poate de mult pentru pretul cerut.

Asta nu inseamna ca sunt cele mai bune din lume sau ca nu au concurenta, insa incercam sa vedem ce iese. Retineti ca este numai o opinie personala, una bazata pe experienta. Dar in acelasi timp, un smartphone de acest gen poate avea si ceva probleme, unele pe care nu le vezi din primul moment si nici nu le afli daca te uiti la recenzii.

Spre exemplu, am avut un flagship care a avut si are probleme cu ecranul, ma refer la acel burn-in. Teoretic, asta inseamna ca ecranul AMOLED nu a fost de cea mai buna calitate.

Apoi, am experimentat o problema ciudata cu un mid-range, acesta pur si simplu s-a indoit in buzunarul de la spate si a luat forma traditionala, cea curbata. ;). Am discutat pe site despre aceste doua probleme.

Chiar daca nu am pus in acest articol niciun model Samsung, raman la parerea ca ei fac cele mai bune telefoane cu Android. Insa, nu si cele mai ieftine. Asa ca, incercam sa vedem ce putem cumpara cu bani mai putini, dar sa primim si ceva la pachet. 1000, 2000 si 3000 lei.

TOP 3 telefoane care merita ceva atentie

Xiaomi Redmi Note 12 – telefonul de 1000 de lei in versiunea cu 8GB memorie RAM si 256GB ROM. Cred ca minusul principal este lispa conectivitatii 5G. In rest, cred ca merita ceva atentie.

Are display AMOLED, 120Hz, luminozitate 1200 nits, diagonala 6.67 inch, certificare IP64, Corning Gorilla Glass 3. Procesorul este Snapdragon 685 (fabricat pe 6 nm), in jur de 350.000 in AnTutTu.

Telefoane care merita cumparate acum

3 camere foto de 50MP, 8MP ultrawide si 2MP, fara zoom optic sau stabilizare optica. Port infrarosu, jack audio, NFC, 5000 mAh capacitatea bateriei si 33W incarcare. Senzorul de amprente nu este integrat in display. Una dintre oferte este aici.

Realme GT2 sau Realme GT Neo3 sau o varianta mai scumpa de Samsung A54. Cam acestea cred ca sunt cele mai bune alegeri, chiar daca nu toate sunt foarte noi aparute pe piata. Insa, am ales GT Neo3. Are procesor MediaTek Dimensity 8100 pe 5nm si conectivitate 5G.

Telefoane care merita cumparate acum

Usor peste 800.000 de puncte in AnTuTu, este un smartphone performant. Ecranul AMOLED, 1 miliard de culori, 120Hz, HDR10+, Gorilla Glass 5, sticla si in partea din spate.

Camera de 50MP cu stabilizare optica, 8MP ultrawide si 2MP, difuzoare stereo, amprenta sub display, baterie de 5000 mAh cu incarcare chiar rapida, 88W. Oferta poate fi vazuta aici.

Xiaomi 12 sau Samsung S22? Daca vreti ecran mic, mergeti pe unul din astea. Daca vreti display mare, incercati cu un OnePlus 10T. Fluid AMOLED, un miliard culori, 120Hz, HDR10+, Gorilla Glass 5 fata si spate.Procesorul este puternic, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (pe 4 nm), mai ales ca acest model este echipat si cu 16GB memorie RAM, pretul nu trece de 2800 lei, nu este deloc rea oferta aceasta. Are un sistem de operare foarte bine pus la punct, interfata fiind foarte rapida si bine optimizata.

Telefoane care merita cumparate acum

Camera principala de 50MP cu stabilizare optica, 8MP ultrawide si inca 2MP. Difuzoare stereo, NFC, peste 1.000.000 puncte in AnTuTu si incarcare extrem de rapida pentru cei 4500 mAh, 150w. Acestea ar fi telefoane care merita atentia, dar nu sunt deloc singure!

Citeste acum si:

Seria Xiaomi 13T lansata oficial in Romania, preturi