baterie

Ce inseamna Modul Focus si Bunastare Digitala pe telefon?

Ce inseamna Modul Focus si Bunastare Digitala pe telefon?

Ce inseamna Modul Focus si Bunastare Digitala pe telefon? – Pun pariu ca multi nu stiati despre aceasta sectiune aflata in zona de setari. Si nu fac genul acesta de articole pentru a arata ca eu stiu si voi nu stiti, am primit si comentarii de genul acesta.

Majoritatea utilizatorilor de telefoane cu Android, nu prea “isi baga nasul” mai adanc prin setari. Poate vi se pare ciudat, insa unul dintre cele mai citite tutoriale de pe site este cel prin care aratam cum se seteaza alarma pe un telefon mobil. Pare ceva incredibil de simplu, insa nu este deloc asa.

Daca eu stiu sau daca ti stii, asta nu inseamna ca toata lumea stie. Acesta este si rolul multor dintre articolele de pe androidro.ro, adica un rol educativ. Acum sa trecem la Modul Focus si Bunastare Digitala, doua optiuni pe care le consider destul de interesante.

Nu schimba cu nimic aspectul sistemului de operare si nici nu va rula mai rapid. Insa, ne arata o serie de date interesante, putem sa ne bagam putin si degetele prin optiuni si sa modificam ceva pe acolo. Pentru articol, m-am ajutat de un OnePlus 7 Pro. In functie de telefonul tau, setarile sau optiunile pot diferi. Folositi “cauta” in cazul in care nu apare ca in capturile de mai jos.

Modul Focus pe telefoanele mobile

Intra in zona de setari si cauta “Bunastare digitala si control parental”. Acceseaza si apoi, cauta “Modul Focus”. Apoi, apasa pentru a configura. Acolo va scrie asa “Cand aveti nevoie de timp pentru a va concentra, puteti sa intrerupeti aplicatiile care va distrag atentia si sa ascundeti notificarile asociate”

Sa spunem ca inveti pentru un examen sau ca esti la volan. Presupun ca nu vrei sa te deranjeze nimeni si ai nevoie de concentrare maxima. Aici intervine Modul Focus. Alegi aplicatia dorita din lista, o bifezi, apesi pe “Activati acum” si gata, nu vei mai fi deranjat cu notificari sau mesaje.

[the_ad id=”79971″]

Poti face si un orar de liniste pentru anumite aplicatii. Setezi data, ora de pornire si ora de terminare a restrictiei si gata, in acest interval nu vei mai auzi de aceasta aplicatie. Sau poate esti intr-un loc anume in care nimeni nu trebuie sa-ti dea vreun mesaj? 😉

Bunastare Digitala – ce anume iti arata?

Optiunea aceasta chiar imi place si imi arata o serie de statistici chiar interesante. Este buna de folosit la finalul zilei si iti arata de cate ori ai deblocat ecranul telefonului, cate notificari ai primit sau cate ore ai utilizat telefonul mobil.

Cercul pe care-l vedeti, reprezinta practic aplicatiile pe care le-am utilizat cel mai des astazi. Pot apasa pe o anumita culoare si primesc detalii extra despre aplicatie. Cate notificari am primit si cat timp am petrecut cu aplicatia respectiva. Nu numai statisitce pe zi, chiar si pe ora. Durata de folosire, notificari primite, numarul de accesari.

Putem gestiona notificarile sau chiar sa aplicam un temporizator in aplicatie, o optiune ideala atunci cand vrem sa dam telefonul unui copil sa setam un timp de utilizare.