baterie

Ce inseamna si ce este portul USB Type-C

Ce inseamna si ce este portul USB Type-C

Ce inseamna si ce este portul USB Type-C – Pe Samsung Galaxy S5 si pe inca alte cateva telefoane, acum un an de zile se introducea portul USB3.0 ce se dorea a fi revolutionar si sa inlocuiasca actualele porturi USB 2.0 prezente si atat de populare pe telefoanele noastre, pe tablete, pe calculatoare sau pe alte gadgeturi.

Din pacate se pare ca cel putin pentru telefoanele mobile si tablete s-a renuntat la aceasta tehnologie, cele mai recente telefoane si cele mai recente telefoane mobile sau tablete sunt dotate cu vechiul si clasicul micro USB, ma refer aici la portul in sine.

Acum, se pare ca este la moda noul USB Type-C, cativa producatori au anuntat introducerea acestui port pe telefoanele lor. Chiar si Allview va lansa in curand (7 octombrie 2015) un terminal dotat cu port USB Type-C reversibil. Dar ce inseamna asta?

 

Fara sa intru in detalii tehnice, iata explicatia pe scurt si pe intelesul tuturor:

V-ati chinuit vreodata prin spatele calculatorului sa gasiti pozitia corecta a mufei USB? Dar pe telefon sau pe tableta ati reusit din prima? Sunt sigur ca nu si ca aproape niciodata nu nimeriti pozitia corecta a acestei mufe.

USB Type-C vine in rezolvarea acestei probleme si nu va veti mai chinui cu mufele deoarece indiferent de pozitia lor, acestea se vor cupla fara probleme de fiecare data si nu va trebui sa mai rasuciti cablul in cautarea pozitiei corecte!

 

Acest tip de port USB (Universal Serial Bus) va duce si la micsorarea in dimensiuni a dispozitivelor deoarece chiar el este mai subtire fata de cele clasice. Desigur ca nu prea are rost ca telefonul sa aiba port USB Type-C reversibil si laptopul sau calculatorul sa nu aiba! In acest caz si pana cand tehnologia va fi implementata pe toate placile de baza sau pe toate dispozitivele, puteti folosi un adaptor!

Ramane de vazut ce soarta va avea USB Type-C…