Ce inseamna si ce este portul USB Type-C – Pe Samsung Galaxy S5 si pe inca alte cateva telefoane, acum un an de zile se introducea portul USB3.0 ce se dorea a fi revolutionar si sa inlocuiasca actualele porturi USB 2.0 prezente si atat de populare pe telefoanele noastre, pe tablete, pe calculatoare sau pe alte gadgeturi.

Din pacate se pare ca cel putin pentru telefoanele mobile si tablete s-a renuntat la aceasta tehnologie, cele mai recente telefoane si cele mai recente telefoane mobile sau tablete sunt dotate cu vechiul si clasicul micro USB, ma refer aici la portul in sine.

Acum, se pare ca este la moda noul USB Type-C, cativa producatori au anuntat introducerea acestui port pe telefoanele lor. Chiar si Allview va lansa in curand (7 octombrie 2015) un terminal dotat cu port USB Type-C reversibil. Dar ce inseamna asta?

tyuuuuuu Ce inseamna si ce este portul USB Type-C

Fara sa intru in detalii tehnice, iata explicatia pe scurt si pe intelesul tuturor:

V-ati chinuit vreodata prin spatele calculatorului sa gasiti pozitia corecta a mufei USB? Dar pe telefon sau pe tableta ati reusit din prima? Sunt sigur ca nu si ca aproape niciodata nu nimeriti pozitia corecta a acestei mufe.

USB Type-C vine in rezolvarea acestei probleme si nu va veti mai chinui cu mufele deoarece indiferent de pozitia lor, acestea se vor cupla fara probleme de fiecare data si nu va trebui sa mai rasuciti cablul in cautarea pozitiei corecte!

tgf Ce inseamna si ce este portul USB Type-C

Acest tip de port USB (Universal Serial Bus) va duce si la micsorarea in dimensiuni a dispozitivelor deoarece chiar el este mai subtire fata de cele clasice. Desigur ca nu prea are rost ca telefonul sa aiba port USB Type-C reversibil si lapTOPul sau calculatorul sa nu aiba! In acest caz si pana cand tehnologia va fi implementata pe toate placile de baza sau pe toate dispozitivele, puteti folosi un adaptor!

Ramane de vazut ce soarta va avea USB Type-C…

Ce inseamna si ce este portul USB Type-C
CITESTE SI:  Anuntate oficial, Samsung Galaxy A6 si A6+, preturi

2 COMMENTS

  1. USB cum ii spune si numele este universal. Daca deja l-au pocit in toate felurile micro, mini tip a,b acum si c, nu mai e nimic universal, ba mai rau incurca pentru ca au toate acelasi nume dar forme diferite

  2. Probabil preferai sa ai inca la laptop: port serial, parallel, etc … macar stii cum se conecteaza in calculator, cablurile sunt relativ ieftine si exista doar cateva mufe obisnuite (cele de uplink sunt mai rare oricum, iar varianta micro-usb3.0 e doar o struto-camila). USB Type-C e chiar meserias, poate transporta si date rapid, dar si putere serioasa, poate-poate se standardizeaza alimentatoarele la unele dispozitive. Asteptam sa vedem spec-uri, si mai ales preturi – sper ca nu vin cu traznai gen 2k+ lei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree