Connect with us

Stiri despre telefoane

Ce inseamna wipe data factory reset si cand sa apelezi la asa ceva

Published

on

Daca ai juns pana in acest pas si pe display scrie deja “wipe data/factory reset”, nu prea e de bine si ai facut ceva gresit. Fie ai intrat dintr-o eroare in acest meniu secret ce-ti pune la dispozitie aceasta optiune, fie vrei sa stergi datele de pe telefonul tau, adica sa-i dai o resetare la valorile din fabrica. Dar esti constient ca in acest caz, ai pierdut tot ce ai pe smartphone si acesta va fi exact ca din fabrica, adica un Android curat, gata de configurat de la zero.

“Wipe data/factory reset” este o optiune disponibila in meniul de recuperare al telefonului care sterge toate datele si setarile de pe telefon, readucandu-l la setarile din fabrica. Aceasta optiune este utila numaai in cazul in care vrei sa resetezi telefonul la setarile initiale sau daca ai probleme cu cu el si nu poti sa le rezolvi prin alte metode. Deci, retine ca nu trebuie sa faci asa ceva daca nu este cazul!

wipe data factory reset

Daca totusi insisti si vrei sa ajungi in acest punct,  trebuie sa accesezi meniul de recuperare al telefonului (recovery). Acesta poate fi accesat prin apasarea anumitor butoane in timpul pornirii telefonului, in functie de modelul si marca telefonului tau. In general, trebuie sa apesi volum jos si power (tinute apasat impreuna) si sa o faci pana cand apare prima imagine de boot, apoi eliberezi butoanele.

Advertisement

Dupa ce ai accesat meniul de recuperare (adica recovery), foloseste butoanele de volum pentru a naviga in meniu si butonul de pornire pentru a selecta optiunea “Wipe data/factory reset”. Nu uita ca acest proces va sterge toate datele si setarile de pe telefon, deci asigura-te ca ai o copie de siguranta a datelor tale inainte de a folosi aceasta optiune.

Daca ai ajuns dintr-o eroare in acest meniu (poate ai tinut accidental apasate butoanele) si nu stii cum sa mai iesi, afla ca si asta depinde de producatorul telefonului. In general, ai o optiune dedicata care te ajuta sa iesi si tot asa, trebuie sa navighezi cu butoanele de volum si sa confirmi cu cel de pornire. Sau mai poti tine apasat butonul de pornire pentru cateva secunde. Daca nu vrea nici asa, tine apasate ambele butoane de volum sus si power. Pana la urma vei reusi!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des