Acasă Stiri despre telefoane

Cele mai bune interfete proprietare ale producatorilor

6
Dupa cum stim aproape toti producatorii livreaza telefoanele cu propria lor interfata customizata. Interfetele difera, de la producator la producator, sunt fie originale, caracteristice versiunii de Android pe care telefonul ruleaza fie customizate de producator. Toate au la baza Android dar difera mult concepte  cum ar fi bara de stare si setarile rapide, diferitele tipuri de widget-uri, un altfel de meniu si lista poate continua. Am facut un top, in care am organizat, asa cum cred eu, interfetele dupa aspect si performante(fluiditate, timp de raspuns).
1. MIUI (Xiaomi) – voi pune MIUI pe primul loc deoarece nu este doar o suprafata adaugata Launcher-ului ci un android cu totul customizat, cu un foarte bun timp de raspuns, o buna fluiditate a animatiilor si un bun management al memoriei RAM.MIUI)
2. SenseUI (HTC) – Este din nou o interfata foarte buna, dar care isi are publicul ei, fie o urasti fie o iubesti, nu exista cale de mijloc. La capitolul performante sta foarte bine iar aspectul, este placut dar cum ziceam, fie iubesti interfata fie o urasti.

htc
3. LG UX (LG) este o interfata nu extrem de customizata dar exact cat trebuie, are o performanta buna si un aspect foarte placut, este o imbinare intre android stock si launcher-ul LG, o imbinare buna cred eu
lg
4. TouchWiz (Samsung) – este o interfata buna, foarte responziva dar sufera putin la capitolul aspect, dar unii utilizatori s-au plans de “greutatea” Launcher-ului, adica consumul de RAM, mai ales pe telefoane mai putin performante.
samsung
5. Cyanogen Mode (OnePlus) – Cei de la One Plus au revolutionat piata atunci cand au facut parteneriatul cu Cyanogen Mode pentru ca telefonul OnePlus One sa beneficieze de versiune lor de android customizat. Este o interfata foarte buna, cu un raspuns rapid si un aspect aparte.
oneplus
Desigur, oricand va puteti puteti schimba interfata prin instalarea unui launcher din Google Play, dar depinde de telefon daca launcher-ul va rula la fel de bine ca cel stock sau va avea putin lag, din cauza consumului de memorie RAM.
Intr-o alta ordine de idei, Cyanogen Mode este favorita mea deoarece este cea mai customizabila dintre toate cele enumerate mai sus, desi i-am acordat doar locul 5, i l-am acordat deoarece nu se regaseste pe foarte multe device-uri.
Astea au fost cele 5 interfete pe care eu le consider ca fiind cele mai bune. Care este favorita voastra?

6 COMENTARII

  1. VESA ANDREI: Ai putea face asta, dar nu oricum. Daca ai Cyanogenmod poti profita de aplicatia de teme si sa-ti personalizezi interfata, printr-o tema de pe google play. Trebuie sa specific, aceasta va fi o imitatie, una care poate iesi mai bine sau mai rau. Pentru o experienta cat mai autentica iti recomand: fie sa te duci la un magazin si sa testezi unul din telefoanele producatorului, cu interfata proprie, fie cauti un custom rom bazat pe acea interfata. Nu incerca sa descarci launcher-ul si sa-l instalezi ca, cel mai probabil nu v-a merge, iar erorile pot duce pana la defectarea telefonului (in cel mai rau caz, dar inca n-am mai intalnit pe nimeni in aceasta situatie, fiind posibila prin instalarea launcher-ului printr-un recovery si alte proceduri avansate).

  2. Prin urmare exista riscul sa fiu dezamagit pentru ca sunt customizate,de regula si nu sunt 100% compatibile.
    Eu folosesc Line laucher insa m-am cam plictisit de el si as fi vrut sa incerc altceva. Alte launchere fie sunt fara cleaner(necesar telefonului meu care nu are), fie folosesc multe resurse pentru a functiona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.