Connect with us

Nokia vrea sa vanda telefoane deja folosite si conform raportului, HMD Global a initiat un program de reconditionare, este un aspect esential al strategiei lor de sustenabilitate, care vizeaza diminuarea impactului asupra mediului.

Programul acesta permite nu numai reducerea deseurilor, dar ofera si oportunitatea clientilor de a cumpara terminale durabile la un pret mai accesibil. Initial, acesta campanie va fi disponibila in Marea Britanie si Germania, insa compania are in plan extinderea acestuia si in alte piete.

HMD Global a dezvaluit de asemenea ca a plantat peste 418.000 de copaci, ca parte a parteneriatului sau cu Ecologi. Aceasta initiativa a inceput in Marea Britanie si s-a extins apoi in alte tari, cum ar fi Olanda, Italia si Germania. De asemenea, compania a eliminat incarcatoarele din cutiile telefoanelor si a inlocuit castile traditionale cu cate un copac plantat, ceea ce este un alt pas mare in directia sustenabilitatii.

Va reamintesc ca acest trend (cel de a vinde telefoane fara incarcatoare si alte accesorii) a fost dat parca de Apple si rapid a fost preluat de majoritatea producatorilor. Ei ne spun ca prin aceasta metoda salveaza planeta, insa poate avea si un aspect financiar.

Nokia vrea sa vanda telefoane deja folosite si reconditionate

HMD Global este o companie din Finlanda care a fost infiintata in decembrie 2016. Aceasta a cumparat drepturile de a produce si vinde telefoane si tablete sub marca Nokia de la Microsoft, care a achizitionat anterior divizia de dispozitive si servicii a Nokia in 2014.

Nokia vrea sa vanda telefoane deja folosite si reconditionate

O alta masura demna de mentionat si de aplaudat este donarea telefoanelor returnate si refabricate catre organizatii caritabile. Prin parteneriatul sau cu organizatia de caritate The Unconnected, HMD a donat 700 de unitati persoanelor defavorizate, prevenind astfel ca acestea sa ajunga in gropile de gunoi.

Mai mult decat atat, compania s-a alaturat programului european de returnare pentru reciclarea vechilor dispozitive, aratand ca economia circulara nu este doar o simpla demagogie moderna. Prin aceasta initiativa, ofera oportunitatea consumatorilor de a returna dispozitivele vechi, care vor fi apoi reciclate si refolosite.

sursa

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!