Connect with us

Stiri despre telefoane

Chiar si telefoanele mobile au cos de gunoi

Published

on

Chiar si telefoanele mobile au cos de gunoi, asta inseamna ca atunci cand ai sters fara sa vrei un anumit fisier sau o poza, aceasta nu este peirduta pentru totdeaua si o poti recupera simplu, fara sa apelezi la softuri speciale si fara sa duci telefonul intr-un centru specializat.

Cosul de gunoi pe un telefon mobil functioneaza la fel ca pe un calculator (recycle bin). Atunci cand stergi un fisier, o fotografie sau un document, in loc sa fie eliminat definitiv, acesta este mutat in acel loc. Asta iti ofera o perioada de gratie si te lasa sa recuperezi fisierele in caz de stergeri accidentale.

Si mai este un secret. In majoritatea cazurilor (ma refer la producator/model), continutul este pastrat pentru 30 de zile. Tu chiar daca vrei sa eliberezi spatiu si sa stergi in mod voit anumite poze sau filme de mari dimensiuni, va trebui sa golesti si cosul pentru a elibera efectiv memoria!

Advertisement

Chiar si telefoanele mobile au cos de gunoi

Desigur, asta poate diferi de la un telefon la altul sau in functie de producator. Dar in linii mari, nu difera si nu este ecomplicat. Se aplica inclusiv aplicatiei Google Foto, exista si aici un recycle bin.

Iata cum arata aplicatia de galerie a unui telefon Samsung si ce trebuie facut pentru a ajunge in zona respectiva:

Chiar si telefoanele mobile au cos de gunoi

Deschizi aplicatia, te uiti in partea de jos si apesi pe cele 3 linii suprapuse. Se va deschide un meniu nou si acolo apare optiunea respectiva.

Advertisement

Apesi pe ea si vei vedea pozele incluse si de cat timp stau in cosyul de gunoi/cat timp mai au pana cand vor fi eliminate definitiv. Daca doresti sa scapi de ele, apesi pe cele 3 puncte din partea dreapta/sus si apoi pe golire.

Daca utilizezi Google Foto, acceseaza aplicatia, alege “Fototeca” de jos si selecteaza “Cos de gunoi”. Acolo vei observa pozele sau filmele pe care le-ai sters, dar care nu au fost eliminate definitiv din telefon/tableta.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des